Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

WHO: Test af corona-vaccine kan ske om få måneder

Det er for tidligt at spå om, hvorvidt smitten allerede har toppet, og hvornår den vil slutte, siger WHO-chef.

Det er for tidligt at spå om, hvorvidt smitten allerede har toppet, og hvornår den vil slutte, siger WHO-chef.
En ansat på en restaurant i Hongkong får taget sin temperatur, inden han møder på arbejde. På restauranten blev ti medlemmer af samme familie for nylig smittet med coronavirus.

GENèVE: Verdenssundhedsorganisationen WHO har fire forskellige mulige vacciner mod coronavirus i kikkerten - eller måske snarere under mikroskopet.

En eller to af de mest lovende af disse fire potentielle vacciner vil blive afprøvet på mennesker.

Det vil ske inden for de næste tre til fire måneder, siger chefforsker Soumya Swaminathan fra WHO.

Men det ventes at tage halvandet år, før en vaccine bliver bredt tilgængelig, siger hun på en pressekonference onsdag.

Samtidig vil flere eksisterende lægemidler blive afprøvet for at se, om de kan bruges til at behandle sygdommen, der har fået navnet Covid-19.

Antallet af nye tilfælde er stabiliseret, oplyser WHO. Men organisationen advarer samtidig om, at det er for tidligt at spå om, hvorvidt smitten allerede har toppet, og hvornår den vil slutte.

- Det er alt for tidligt at begynde at forudsige begyndelsen, midten og afslutningen af denne epidemi, siger Michael Ryan. Han er chef for WHO's kriseprogrammer.

Også WHO's øverste chef, Tedros Adhanom Ghebreyesus, advarer mod at overfortolke de seneste tal, der viser en stabilisering i antallet af nye smittede.

- Dette udbrud kan stadig gå i en hvilken som helst retning, siger han.

Chefen for kriseprogrammerne roser de kinesiske myndigheders indsats.

- Det giver os en mulighed for at inddæmme smitten, siger Michael Ryan.

Antallet af døde på det kinesiske fastland er i det seneste døgn steget med 97 personer. Det officielle dødstal er dermed oppe på 1113 mennesker.

/ritzau/dpa

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.