Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Venstre: Ellemann afløser Støjberg som politisk ordfører

Jakob Ellemann-Jensen er ny politisk ordfører for regeringspartiet, mens Søren Gade bliver gruppeformand.

Jakob Ellemann-Jensen er ny politisk ordfører for regeringspartiet, mens Søren Gade bliver gruppeformand.
Jakob Ellemann-Jensen (V). Foto: Scanpix (arkiv):

Venstres EU-ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, bliver regeringspartiets nye politiske ordfører. Den 41-årige politiker, der er søn af forhenværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, afløser Inger Støjberg, der er udnævnt til integrationsminister.Samtidig har Venstres folketingsgruppe udpeget tidligere forsvarsminister Søren Gade til gruppeformand i stedet for Kristian Jensen, der skal være udenrigsminister.Søren Gade havde trukket sig fra dansk politik og blev i stedet administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer. Den post forlod han imidlertid, da ledelsen blev omstruktureret.Kort før folketingsvalget fulgte Søren Gade en opfordring fra partiformand Lars Løkke Rasmussen til at stille op for Venstre, og Gade blev valgt til Folketinget fra Nordjyllands Storkreds med 28.916 personlige stemmer, hvilket gjorde ham til en af valgets topscorere.Det var en overraskelse, da han søndag ikke var en af de 17 ministre i Løkkes smalle Venstre-regering. Løkke forklarede, at han gerne så Søren Gade som gruppeformand.Folketingsgruppens ny næstformand er Louise Schack Elholm, mens Preben Bang Henriksen er ny gruppesekretær. I gruppeledelsen sidder også Torsten Schack Pedersen, Morten Løkkegaard og Anni Matthiesen.Endelig har Venstre valgt Kristian Pihl Lorentzen til Folketingets Præsidium./ritzau/Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.