Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Sundhedsminister lover sundhed til alle uanset pengepung

Den nye sundhedsminister, Sophie Løhde (V), vil gøre op med ulighed i sundhed og lover dyr medicin til alle.

Den nye sundhedsminister, Sophie Løhde (V), vil gøre op med ulighed i sundhed og lover dyr medicin til alle.
Nick Hækkerup (S) overdrager til Sophie Løhde (V) og giver hende en bog om mandesygdomme og lidt lakrids. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix.

Uanset postnummer skal chancerne for at overleve kræft eller en anden livstruende sygdom være de samme. Og uanset pengepung skal adgangen til den bedste og nyeste medicin være den samme for alle.Sundhedsminister Sophie Løhde (V) lover at gøre op med uligheden i sundhed blandt danskerne.- Det er i dag sådan, at hvis man rammes af kræft og bor i hovedstaden, så er ens chancer for at overleve højere, end hvis man bor i Syddanmark. Den geografiske ulighed skal vi have reduceret, siger Sophie Lødhe til Ritzau.Hun afviser samtidig, at det kan blive nødvendigt at prioritere i den nyeste og dyreste medicin for at få råd til blandt andet at behandle det stigende antal medicinske patienter, sådan som regionerne og flere eksperter har peget på.- For mig er det en kerneværdi, at det ikke er pengepungen eller forsikringspolicen, der er afgørende for, om man for eksempel får den nyeste kræftmedicin.- Hvis vi begynder at sortere nye præparater fra, fordi de er dyre, så vil vi se et Danmark, der bliver skævere og skævere. Vi får skabt et a og et b-hold, og sådan ønsker jeg ikke, at det skal være, siger Sophie Løhde./ritzau/Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.