Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Ny skatteminister: Håndværkerfradrag har topprioritet

Karsten Lauritzen har genindførslen af håndværkerfradraget som topprioritet. Dårlig idé, siger forgængeren.

Karsten Lauritzen har genindførslen af håndværkerfradraget som topprioritet. Dårlig idé, siger forgængeren.
Ny skatteminister Karsten Lauritzen (V). Foto: Keld Navntoft/Scanpix.

Regeringen vil have genindført boligjobordningen, det såkaldte håndværkerfradrag.Den nytiltrådte skatteminister, Karsten Lauritzen (V), kaldet det for sin topprioritet at få genindført håndværkerfradraget, siger han mandag, hvor han fik overdraget Skatteministeriet fra Benny Engelbrecht (S).- Det er den opgave, der ligger lige for. Derfor skal der også være drøftelser senere i dag med en række partier for at se, om vi kan nå til enighed. Håndværkerfradraget er et valgløfte, som Venstre har givet, siger Karsten Lauritzen til Ritzau.Spørgsmål: Er det realistisk at få genindført håndværkerfradraget?- Jeg har ikke mødt en betydelig del af dem, der skal ind i forhandlingslokalet, så det kan jeg ikke svare på, siger Karsten Lauritzen og tilføjer:- Når man tager ud i Danmark og mødes med små håndværksmestre, så oplever man, at boligjobordningen er en god ting, at den skaber beskæftigelse. I Nordjylland, hvor jeg kommer fra, har det skabt små 500 job.- Så derfor ønsker vi at genindføre det. Selvfølgelig er der ting, vi kan lave om på og gøre bedre, og det vil vi drøfte med partierne om. Jeg håber, vi kan nå til enighed.Forgængeren Benny Engelbrecht tror ikke på idéen om at genindføre håndværkerfradraget.- Boligjobordningen kan være fin i en krisetid, men Danmark er ikke i en krisetid længere.- Samfundsøkonomisk er det en utrolig dårlig idé, og det er også det råd, den nye minister helt neutralt vil få af embedsværket her i ministeriet, siger Benny Engelbrecht.Regeringen vil genindføre håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2015. Det vil ske efter de regler, danskerne kender fra 2014, står der i regeringsgrundlaget./ritzau/Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.