Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Slagteri vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen for fejl

En fejlagtig kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen gav Dan Duck i Struer dårlig medieomtale ved juletid.

En fejlagtig kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen gav Dan Duck i Struer dårlig medieomtale ved juletid.
Andeslagteriet Dan Ducks image er lidt skade af en fejlagtig kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, hævder direktør og medindehaver Hardy Eskildsen. (Arkivfoto).

KØBENHAVN: Andeslagteriet Dan Duck i Struer er på vej med et erstatningskrav på "flere millioner kroner" mod Fødevarestyrelsen.

Det fortæller direktør og medindehaver af Dan Duck Hardy Eskildsen til mediet food-supply.dk.

Fødevarestyrelsen udsendte ved juletiden en fejlbehæftet kontrolrapport, som gav slagteriet dårlig medieomtale.

Dan Duck er ifølge Dagbladet Holstebro Struer i fuld gang med at regne på, hvad den fejlagtige kontrolrapport har kostet virksomheden.

I rapporten fremgik det, at de ansatte på slagteriet i mange tilfælde ikke vaskede deres hænder.

Siden har Fødevarestyrelsen trukket rapporten tilbage efter at have erkendt, at den var fejlbehæftet.

Og det har ifølge Hardy Eskildsen ikke været en ubetydelig fejl for Dan Duck.

- Det er ikke småpenge, vi snakker om. Vores omsætning er på omkring 35 millioner kroner, og det meste ligger i juleperioden. Så det rammer voldsomt hårdt, når salget går helt i stå 19. december på grund af den rapport, siger han til food-supply.dk.

- Nu har vi sat en advokat på, og sammen med ham er vi ved at samle op på, hvad det har kostet os. Der skal jo også lige tages højde for, at mange butikker har sat ænderne ned til 100 kroner for at slippe af med dem - ænder som burde have kostet 400 kroner, tilføjer han.

Direktøren regner i øvrigt med, at regningen til Fødevarestyrelsen også kommer til at omfatte et beløb for skaden på Dan Ducks image.

- Det vil koste mange markedsføringskroner at få rettet op på det her, og jeg kan ikke se, at der er andre end Fødevarestyrelsen til at betale.

- Umiddelbart vil jeg vurdere, at vi kommer til at tabe 20-30 procent af vores omsætning i år, fordi grossisterne er meget tilbageholdende med at købe vores produkter. Det er en katastrofe, siger Hardy Eskildsen.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.