Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Parteraupeut afslører: Denne trekant redder dit parforhold

Forfatter gør op med nye børns evne til at tromle hjemmet i ny bog.

Forfatter gør op med nye børns evne til at tromle hjemmet i ny bog.
-Arkiv- SE RB PLUS Måltidsråd skal samle os om spisebordet BV.: Danske børn vil gerne være med til at lave mad og smage nye ting. En tur i køkkenet med Svea på 11 år og hendes forældre. Svea laver kylling i wok.
Forfatter gør op med nye børns evne til at tromle hjemmet i ny bog.

FRI: Alle nybagte forældre ved, at det lille barns komme er en velsignelse. Men når den lille nye gør sin entré, så betyder det også en radikal anderledes hverdag for forældrene. En hverdag, som få er forberedt på, og som bringer nye udfordringer.Forældre glemmer sig selv og hinanden og forholdet kommer på en hård prøve, men parterapeut Mikael Hoffman mener at have en løsning. Han foreslår, at man introducerer en trekant i forholdet.

- Vi er alt for hurtige til at glemme os selv, når der kommer børn i forholdet. Kærligheden bliver afløst af praktikken om, hvem der køber ind og hvem der gør rent. Før man får set sig om, kan man knapt genkalde følelsen af at være forelsket i sin partner. Og endnu værre er det, at vi også glemmer, hvad det vil sige at være os selv. Det sidste er det værste, for din partner blev forelsket i den du var, dengang I fandt sammen,- siger Mikael Hoffmann, forfatter til ’Partner for livet - at navigere i parforholdet i medgang og modgang’ som netop er udkommet.

Han kender selv til problemerne fra tidligere forhold, hvor han gennem årene skulle forholde sig til ni bonusbørn udover sit eget. Selv med skiftende partnere har problemerne stort set været de samme.

Ikke sådan en slags trekant

Han mener, at løsningen er at introducere en trekant i forholdet. Det er en praktisk og ikke en fræk trekant. Det er en prioriteringstrekant, hvor man paradoksalt sætter sig selv øverst. På næste niveau kommer ens partner. Først på det tredje niveau kommer børn, job og karriere.(Se trekant i galleriet ovenfor.)- Når man skal sætte sig selv først, er det bestemt ikke et udtryk for egoisme. Derfor handler om, at vi skal drage omsorg og tryghed for os selv. Først der kan vi være noget for andre. Det er lige som den instruktion, man får, når man skal flyve. Falder kabinetrykket skal man tage sin egen iltmaske på inden man hjælper sig barn,- fortæller Mikael.På andenpladsen kommer ens partner, da en af de største komplimenter, man kan give sin partner, er sin fulde opmærksomhed, nysgerrighed og tilstedeværelse. Den måde man behandler sin partner vil genspejle sig i hele ens liv. Ydermere, så vil man på sigt lære ens børn, hvordan de skal gebærde sig i et forhold og overfor deres egne børn, når de selv bliver voksne.

Husk jer selv

- Børn bliver bekræftede og glade for deres forældres opmærksomhed. Til gengæld er de sjældent med på legen, hvis forældrene hvisker og forsvinder sammen i en boble af tosomhed. Det får dem til at hige efter forældrenes opmærksomhed særligt som små. Og det kommer blandt andet til udtryk ved, at de gerne vil puttes længe, når de skal sove eller at de bryder ind i forældrenes samtale. Problemet opstår, når vi som forældre accepterer dette og gradvist bliver tromlet over, når børnene får lov til at sætte dagsordenen,- siger han.Mikael Hoffman mener, at man med denne prioriteringsrækkefølge vil fjerne de værste knaster i ens parhold.

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.