Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Seks kandidater kæmper om at blive Alternativets leder

Blandt kandidaterne til at blive politisk leder er Rasmus Nordqvist, Theresa Scavenius og Josephine Fock.

Blandt kandidaterne til at blive politisk leder er Rasmus Nordqvist, Theresa Scavenius og Josephine Fock.
Politisk ordfører Rasmus Nordqvist er blandt kandidaterne til at blive ny politisk leder for Alternativet. Hvem af de seks kandidater, det bliver, skal medlemmerne tage stilling til på et ekstraordinært landsmøde 1. februar.

KØBENHAVN: Alternativet skal finde en ny leder efter Uffe Elbæk, og seks kandidater er med i opløbet, når den nye politiske leder skal vælges.

Det oplyser Alternativet.

Alle seks har alle samlet de mindst 100 stillere, som det kræves, for at være kandidat til posten.

Siden Uffe Elbæk meldte sin afgang i midten af december, har kandidaterne løbende meldt sig på banen.

Kandidatfeltet er nu indsnævret til Josephine Fock, Mira Issa Bloch, Rasmus Foged, Rasmus Nordqvist, Sascha Faxe og Theresa Scavenius.

De tre mest kendte kandidater er tidligere folketingsmedlem og partistifter Josephine Fock, forsker i klimapolitik Theresa Scavenius og partiets nuværende politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, som er den eneste kandidat, der sidder i Folketinget.

Det er Alternativets medlemmer, der skal stemme om, hvem der skal være partiets nye politiske leder. Det sker ved partiets ekstraordinære landsmøde 1. februar.

Alternativet har måtte iværksætte en længere proces frem mod 1. februar i forhold til valget af ny leder.

Blandt andet har partiet på et ekstraordinært landsmøde 13. januar ændret partiets vedtægter, så også medlemmer, som ikke sidder i Folketinget, kan stille op til posten som politisk leder.

Alternativet strøg ind i Folketinget med ni mandater, da partiet i juni 2015 stillede op til folketingsvalg for første gang.

Siden fulgte en række mindre heldige sager, og opbakningen til Uffe Elbæk og resten af partiet faldt. Ved valget i juni 2019 måtte partiet nøjes med at få fem mandater.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.