X Factor-Patrick: Jeg bliver inspireret af at gå på værtshus

18-årige Patrick Smith har en forkærlighed for dansk musik, som han håber at dele ud af i "X Factor".

18-årige Patrick Smith har en forkærlighed for dansk musik, som han håber at dele ud af i "X Factor".
Patrick er 18 år og fra Rødby på Lolland. Han er blandt andet stor fan af C.V. Jørgensen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Han er kun 18 år, men X Factor-deltageren Patrick Smith, der er opvokset i Rødby på Lolland, har en forkærlighed for dansk musik, der er mange år ældre, end han selv er.Da han i fredags gik på scenen i det første liveshow, var det for at synge C.V. Jørgensens "Entertaineren", og dermed skilte han sig ud fra de andre deltagere på sin alder, der alle sang på engelsk.- Jeg er en lidt skæv eksistens på den måde, at jeg er meget glad for gammelt dansk musik. Jeg synes ikke, at den slags musik burde være atypisk i et dansk familieprogram, men det er den. Og derfor prøver Ankerstjerne og jeg at få den ind i det, siger han med henvisning til sin mentor i programmet.Hvordan hans forkærlighed for den danske musik og sangskrivning er opstået, kan han ikke helt forklare. Men han ved, hvor han kan hente næring til den.
- Jeg går tit på værtshus. Jeg synes, der er en speciel stemning, når folk sidder på et værtshus. Man får en sludder for en sladder og snakker om lokalsamfundet. Og man nyder de sange, der bliver sat på, siger han og uddyber:- Jeg bliver meget inspireret af de mennesker, jeg møder og historier, jeg hører på værtshus. De samtaler, der er, er folk, der er skidetrætte af deres dag og bare gerne vil være mennesker. Det har intet med druk at gøre. Det er et helle, siger han.Siden Patrick Smith var ganske ung, har han spillet musik, og han håber, han en dag kan leve af det.- Jeg drømmer om at blive en artist, der laver sange, der bliver spillet om 40 år på værtshusene. Sådan nogle, som folk kan synge med på og synes er hyggelige, og som de har et nært forhold til, i stedet for at det bare er et eller andet hitnummer på Spotify. - Jeg vil gerne skrive på dansk, synge på dansk og udgive på dansk. Jeg synes, det er meget mere nært, og det er meget mere interessant at lytte til, fortæller han.Patrick Smith håber, "X Factor" kan give ham et skub i den rigtige retning.- Det er jo et udstillingsvindue, hvor man får lov til at trykke en masse hænder, og det er noget, man også kan bruge bagefter, siger han."X Factor" sendes hver fredag klokken 20.00 på TV2./ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.