VM i ishockey og godt vejr gav travlhed på hoteller i maj

Antallet af overnatninger på danske hoteller og feriecentre steg i maj i forhold til samme måned sidste år.

Antallet af overnatninger på danske hoteller og feriecentre steg i maj i forhold til samme måned sidste år.
En canadisk fan er klar til at se sit hold i aktion i Royal Arena i København. VM i ishockey trak mange gæster til København og Herning. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Både høj sol og VM i ishockey i maj hjalp den danske turistbranche til en særdeles god måned målt i overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og lystbådehavne. Antallet af overnatninger steg med 283.700 eller ni procent i forhold til samme måned sidste år. Det viser opgørelse fra Danmarks Statistik. Maj 2018 gik over i historiebøgerne som den varmeste maj, der ifølge DMI er målt i Danmark.- Det flotte vejr afspejlede sig blandt andet i udendørslivet på campingpladserne og i lystbådehavnene, hvor der var henholdsvis 123.500 og 30.100 flere overnatninger end i maj sidste år, skriver Danmarks Statistik.Dertil kommer, at pinsen faldt i maj, hvor den sidste år faldt i juni. Og så var der særligt en stor sportsbegivenhed, der trak fulde huse.
Fra 4. til og med 20. maj blev VM i ishockey afholdt i Herning og København. Og det trak ishockeyfans fra hele verden til.- I Herning var der 5700 eller 92 procent flere udenlandske overnatninger sammenlignet med maj 2017, skriver Danmarks Statistik. Især var der mange gæster fra lande, der deltog i verdensmesterskabet.- Der var blandt andet en markant fremgang i finske, schweiziske og canadiske overnatninger med stigningsprocenter på henholdsvis 1347 procent, 1978 procent og 786 procent, skriver Danmarks Statistik.I København steg antallet af udenlandske overnatninger 54.000 eller 12 procent i udenlandske overnatninger i maj i forhold til maj sidste år. Især Finland, Rusland, Schweiz, Slovakiet, Sverige, Tjekkiet og Canada stod for de største stigninger. Ifølge Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, er det ikke kun hoteller og feriecentre, der nyder godt af flere overnattende gæster som for eksempel de mange ishockeyfans. Det gør byernes øvrige erhvervsliv også.- Det var fans, der havde penge i lomme og gerne ville bruge dem. Så en ting var, at hotellernes restauranter og barer levede godt, men det gjorde detailhandlen og andre restauranter og caféer i Herning og København også, siger han./ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.