Viggo Mortensen kan løbe med verdens største filmpris

For tredje gang i karrieren er skuespilleren Viggo Mortensen nomineret til en Oscar.

For tredje gang i karrieren er skuespilleren Viggo Mortensen nomineret til en Oscar.
Skuespilleren Viggo Mortensen har to gange tidligere været nomineret til en Oscar. (Arkivfoto) Foto: Mike Blake/Reuters

Tredje gang kan blive lykkens gang for Viggo Mortensen.

Den dansk-amerikanske skuespiller er nomineret til en Oscar for sin præstation i filmen "Green Book". Det meddeler akademiet bag oscaruddelingen tirsdag.

Det er tredje gang i karrieren, at Mortensen, der både har dansk og amerikansk statsborgerskab, bliver nomineret.

Han har tidligere været i spil til prisen for filmene "Captain Fantastic" og "Eastern Promises". Ingen af gangene vandt han.

Dramaet "Green Book" foregår i USA i 1960’erne og handler om den italiensk-amerikanske dørmand Tony Lip spillet af Viggo Mortensen, som bliver chauffør for en afroamerikansk klassisk pianist spillet af Mahershala Ali.

De to mænd udvikler et stærkt venskab langs de uendelige amerikanske motorveje i en tid, hvor racekonflikten deler USA.

I alt høstede "Green Book" tirsdag fem nomineringer. Foruden Mortensens nominering er filmen i finalefeltet til priserne for bedste film, bedste mandlige birolle, bedste originale manuskript og bedste redigering.

"Ringenes Herre"-skuespilleren får dog kamp til stregen af en stribe rutinerede stjerneskuespillere i sin kategori.

Christian Bale er nomineret for sin præstation i filmen "Vice", der handler om den tidligere vicepræsident Dick Cheney.

Rami Malek er nomineret for den biografiske film "Bohemian Rhapsody". Filmen om Queen-sangeren Freddie Mercury skaffede for nylig Malek en Golden Globe i kategorien bedste mandlige hovedrolle i et drama.

En anden af de hårde konkurrenter er Bradley Cooper, der både har instrueret og spiller den ene af to hovedroller i "A Star Is Born". Hans kvindelige modstykke i filmen, Lady Gaga, høstede ligeledes en nominering.

Desuden er Willem Dafoe nomineret i kategorien bedste mandlige skuespiller for "At Eternity's Gate".

Den 91. oscaruddeling finder sted 24. februar i Dolby Theatre i Hollywood i Los Angeles.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.