Trump: Udskældt forslag om transkønnede skal beskytte landet

Et forslag om transkønnedes rettigheder afføder kritik og demonstrationer foran Det Hvide Hus Washington.

Et forslag om transkønnedes rettigheder afføder kritik og demonstrationer foran Det Hvide Hus Washington.
Borgerrettighedsaktivister har under hashtagget #WontBeErased kritiseret et forslag fra Trump-administrationen, som vil begrænse transkønnedes rettigheder. Mandag var der demonstrationer foran Det Hvide Hus i Washington. Foto: Kevin Lamarque/Reuters
USA's præsident, Donald Trump, bekræfter tilsyneladende, at hans administration arbejder på at indføre en smal definition af køn, som noget uforanderligt og alene biologisk bestemt.Forslaget er en del af arbejdet for at beskytte landet, lyder svaret på kritikken fra præsidenten. Mandag rapporterede The New York Times om et internt notat fra landets sundhedsministerium, som foreslår en juridisk definition af køn som enten mand eller kvinde på baggrund af de fysiske kønsorganer, børn fødes med.Den fastlagte kønsidentitet skal derefter aldrig kunne ændres i løbet af livet, lyder det i forslaget.
Historien har efterfølgende affødt stærk kritik og demonstrationer arrangeret af fortalere for transkønnedes rettigheder.På sociale medier er kritikken blevet fremført under hashtagget #WontBeErased (vil ikke slettes, red.) med henvisning til, at forslaget underkender transkønnedes kønsidentitet.Trump har tidligere lovet at beskytte LGBT-personers rettigheder. Adspurgt om han har droppet sit løfte, svarer præsidenten: "Vi ser på det".- Vi har mange forskellige begreber lige nu. De har mange forskellige ting i gang i forhold til transkønnede, siger Trump.- Jeg beskytter alle. Jeg vil beskytte vores land, fortsætter han.I sundhedsministeriets notat lød det blandt andet, at "kønnet, der er skrevet på en persons fødselsattest, som det oprindeligt blev udstedt, skal være et definitivt bevis for en persons køn, medmindre en gentest viser anderledes".Forslaget kaldes "et angreb på transkønnedes liv og eksistens" af borgerrettighedsgruppen American Civil Liberties Union (ACLU).Forslaget er det seneste forsøg fra Trump på at tilbagerulle transkønnedes rettigheder, som blev indført af den forgående præsident Barack Obamas administration./ritzau/AFP

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.