Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Transkønnet dansk skuespillerinde får Netflix-gennembrud

Den dansk-argentinske model og skuespiller May Simón Lifschitz skal spille med i fantasyserien "Warrior Nun".

Den dansk-argentinske model og skuespiller May Simón Lifschitz skal spille med i fantasyserien "Warrior Nun".
Den 24-årige skuespillerinde May Simón Lifschitz har landet sin første internationale rolle, efter hun i flere år har haft roller i danske film og tv-serier. Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Hun har medvirket i danske film og tv-serier som DR3-serien "Yes No Maybe", dramaet "Christian IV" og familiefilmen "Vildheks", men nu står 24-årige May Simón Lifschitz over for sit internationale gennembrud.

Den dansk-argentinske skuespillerinde har nemlig landet en birolle i den nye manga-inspirerede fantasyserie "Warrior Nun", som får premiere på Netflix i 2020.

Serien handler ifølge Soundvenue om den 19-årige Ava, spillet af portugisiske Alba Baptista, der velsignes med overnaturlige kræfter efter at være vågnet op i et lighus.

Efterfølgende hverves hun af en hemmelig nonneorden, hvis krigerkvinder bekæmper helvedets dæmoner på Jorden.

May Simón Lifschitz skal spille karakteren Chanel, som ligesom skuespillerinden selv er transkønnet.

Det faktum, at Chanel er transkønnet, bliver dog ikke italesat i serien, og det var en af grundende til, at May Simón Lifschitz var opsat på at spille rollen.

- Jeg synes, det er tid til at ændre landskabet lidt, så transkønnede også kan få succes uden at skulle indblande deres egen personlige identitet i projektet.

- Andre skuespillere får ikke en rolle for det, de har mellem benene. Jeg synes, min succes skal kunne tale for sig selv og ikke være på grund af min identitet, siger hun til dr.dk.

May Simón Lifschitz har foruden skuespillet læst kunsthistorie og arbejdet som model. Hun har blandt andet optrådt på magasinforsider på Eurowoman og hedengangne Cover.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.