To piloter og dukken Annie klarer test med Bransons rumfly

Rigmanden Richard Branson får held med test af bemandet rumfly. Første turister ventes at tage turen i 2019.

Rigmanden Richard Branson får held med test af bemandet rumfly. Første turister ventes at tage turen i 2019.
"SpaceShipTwo" fra Virgin Galactic lander i Mojave-ørkenen i Californien efter den første vellykke kommercielle testflyvning til kanten af rummet. Selskabet planlægger at sende de første rumturister på en 90 minutter lang rejse i 2019. Foto: Handout/Reuters

Rigmanden Richard Bransons rumselskab Virgin Galactic har med held opsendt det første bemandede turistrumfartøj til atmosfæren og ført det tilbage til Californiens ørken ved en testflyvning.

Rumfartøjet "SpaceShipTwo" er torsdag sendt godt 80 kilometer op i atmosfæren til kanten af rummet. Der var to piloter og en mannequindukke ved navn Annie om bord ved flyvningen.

Der er nu banet vej for kommercielle rumflyvninger i stor stil.

En 90 minutters tur med Virgin Galactic vil koste 250.000 dollar (1,64 millioner kroner).

Over 600 personer har allerede betalt et depositum for en rejse. Blandt dem er skuespilleren Leonardo DiCaprio og popstjernen Justin Bieber.

Branson har over de seneste 10 år givet løfter om rejser til rummet, som ikke har kunnet indfris.

I oktober sagde han i et tv-interview, at Virgins første kommercielle rumrejse med ham selv om bord ville ske "i løbet af nogle måneder og ikke år".

Men der er andre selskaber, som står på spring. Blandt dem Amazon-stifteren Jeff Bezos selskab Blue Origin og Elons Musks SpaceX.

Musk har også planer om flyvninger til Månen og Mars.

/ritzau/Reuters

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.