Sorthvid Netflix-film tager hovedpris ved Bafta-uddeling

Viggo Mortensen var nomineret for bedste mandlige hovedrolle, men han går søndag hjem uden en Bafta-statuette.

Viggo Mortensen var nomineret for bedste mandlige hovedrolle, men han går søndag hjem uden en Bafta-statuette.
Den mexicanske instruktør Alfonso Cuaron baserede en del af sin prisvindende film "Roma" på sin egen opvækst i det nordamerikanske land. Han modtog en bronzestatuette for blandt andet bedste film og bedste instruktør ved årets Bafta-uddeling. Foto: Tolga Akmen/Ritzau Scanpix

For første gang nogensinde tager en film, der er skabt til en streamingtjeneste, hovedprisen ved den britiske prisuddeling Bafta.

Det blev nemlig instruktør Alfonso Cuaron, der søndag kunne løfte bronzestatuetten for bedste film med det sorthvide Netflix-drama "Roma".

Det skriver nyhedsbureauerne Reuters og AP.

I filmen følger man gennem et år en tjenestepiges liv hos en middelklassefamilie i 1970'ernes Mexico. Cleo, som pigen hedder, bliver gravid, men faren til barnet forlader hende, og det samme gør faren i den familie, hun arbejder for.

Tilbage står Cleo og husets frue, der sammen kan spejde ind i fremtiden som enlige mødre, og selv om de fysisk er samme sted, ser deres fremtid på grund af etnicitet og klasse vidt forskellig ud.

Dramaet baserer sig på instruktør Alfonso Cuarons egen opvækst i det nordamerikanske land, og det er blevet taget enormt godt imod på den internationale filmscene.

Foruden at være nomineret i syv kategorier ved søndagens Bafta-uddeling, har filmen hevet hele ti nomineringer i land ved verdens måske mest prestigefyldte filmpris, Oscar.

Her er den også nomineret til bedste film.

Alfonso Cuaron har tidligere modtaget flere store filmpriser for sit instruktørarbejde, og netop det bliver også hædret ved Bafta-showet.

Foruden bedste film tager han også prisen for bedste instruktør.

Filmmediet Kino har blandt andet kaldt filmen "en storslået og berusende oplevelse på trods af manglen på store effekter og kendte Hollywood-skuespillere".

Den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen var nomineret til en Bafta-pris for sin rolle i dramaet "Green Book".

Filmen skildrer racekonflikten i 1960'ernes USA, da dørmanden Tony Lip, spillet af Viggo Mortensen, bliver chauffør for den afroamerikansk klassisk pianist Don Shirley.

Viggo Mortensen flyver dog hjem uden en Bafta i tasken. Det var i stedet Rami Malik, som tog statuetten for bedste mandlige hovedrolle i filmen "Bohemian Rhapsody".

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.