SF vil have Udrejsecenter Lindholm skrottet

SF holder fast i krav om at fjerne kontanthjælpsloftet og vil have Danmark til at tage 500 kvoteflygtninge.

SF holder fast i krav om at fjerne kontanthjælpsloftet og vil have Danmark til at tage 500 kvoteflygtninge.
SFs formand, Pia Olsen Dyhr, vil have, at Udrejsecenter Lindholm ikke bliver etableret. Partiet holder fast i, at kontanthjælpsloftet skal afskaffes. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hvis det står til SF, skal øen Lindholm ikke komme til at fungere som udrejsecenter for afviste asylansøgere og kriminelle udlændinge.

Det siger SFs formand, Pia Olsen Dyhr, før tirsdagens regeringsforhandlinger med Socialdemokratiet. Her er udlændinge temaet.

Hun siger, at man eventuelt kan skærpe sikkerheden på det nuværende udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast, hvis det er nødvendigt, for at de kriminelle, afviste asylansøgere kan blive der, frem for at blive flyttet til Lindholm.

- Lindholm har ikke kloakering og er blevet et symbol på, at man løser alting. Men det gør man ikke, siger Pia Olsen Dyhr.

Sidste år vedtog VLAK-regeringen sammen med Dansk Folkeparti at etablere Udrejsecenter Lindholm.

Det skete som et led i finansloven for i år.

Omkostningerne for etableringen og driften af centret kommer til at være omkring 750 millioner kroner frem mod 2022.

Pia Olsen Dyhr siger også, at hun står fast på SFs ultimative krav om, at kontanthjælpsloftet skal væk i den første finanslov, som en ny regering laver.

- SF kommer ikke til at stemme for den første finanslov, hvis ikke kontanthjælpsloftet er afskaffet.

- Det koster cirka 300 millioner kroner at fjerne kontanthjælpsloftet. De penge kan man blandt andet finde i råderummet (det økonomiske råderum, red.), siger Pia Olsen Dyhr.

SF ønsker desuden integrationsydelsen afskaffet.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, har imidlertid før og under valgkampen fastholdt, at "den brede udlændingepolitik" står ved magt.

Her er ydelserne helt centrale for partierne i blå blok, der stod for at lave finansloven sidste år.

SF, der fik 14 mandater ved folketingsvalget 5. juni, ønsker også, at Danmark skal tage 500 kvoteflygtninge om året

- Vi går også ind med et ønske om, at vi skal tage kvoteflygtninge igen. Og at børnene kommer ud af Sjælsmark (udrejsecenter, red.).

- Vi har tidligere taget imod 500 kvoteflygtninge. Det kan vi godt gøre igen, siger Pia Olsen Dyhr.

Efter forhandlingerne er SF-formanden fortrøstningsfuld, blandt andet om idéen med at få Udrejsecenter Lindholm droppet.

- Vi er nødt til at fastholde, at det skal der være styr på, og i virkeligheden også at folk helst skal hjem. Det er vi enige med socialdemokraterne om.

- Men om det skal være på Lindholm eller et andet sted, det tror jeg, at der er en vis åbenhed for. Det fornemmer jeg, siger Pia Olsen Dyhr efter forhandlingerne.

SFs gruppeformand, Jacob Mark, siger efter forhandlingerne, at partiet ikke har kvoteflygtninge som et ultimativt krav for at kunne støtte Mette Frederiksen som statsminister.

- Vi har sagt i dag, at vi mener, man allerede skal tage kvoteflygtninge fra næste år.

- Det er det, vi kæmper for, og det vil vi bruge vores mandater på. Men vi kommer ikke til at vælte Mette Frederiksen, hvis det ikke ender sådan.

- Men jeg er ret overbevist om, at vi nok skal nå i mål med at tage kvoteflygtninge igen, siger Jacob Mark.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.