Schulstad tilbagekalder rugbrød på grund af mug

Skovmandsbrød og Schwarzbrød med datomærkningen 16. marts tilbagekaldes grundet fund af mugvækst.

Skovmandsbrød og Schwarzbrød med datomærkningen 16. marts tilbagekaldes grundet fund af mugvækst.
Schulstads oplysninger peger umiddelbart på, at der er tale om en kontamination af brødene, som er sket under produktionen på en brødfabrik i Pandrup. På billedet ses en af Schulstads andre fabrikker i Avedøre (Arkivfoto). Foto: Claus Bech Andersen/Ritzau Scanpix

Schulstad tilbagekalder partier af Skovmandsbrød og Schwarzbrød, da der er konstateret vækst af mug.

Der er tale om brød med bedst før-datoen "16.03", oplyser Tine Greve, kommunikationsdirektør i Schulstads moderselskab, Lantemännen Unibake.

- Der er tale om en begrænset mængde af vores produktion, som begrænser sig til cirka en times produktion fra vores bageri i Pandrup, siger hun.

Skovmandsbrød og Schwarzbrød er to af Schulstads største sællerter og brød i hele landet kan være ramt, såfremt de har 16. marts som bedst før-dato.

Hvad muggen på de berørte brød skyldes vides ikke endnu. Der er ifølge Tine Greve straks blevet sat i en undersøgelse i gang for at finde ud af, hvad der er gået galt.

- Det er helt standard procedure i sådanne situationer, siger hun og fortsætter:

- Umiddelbart peger vores oplysninger på, at der er tale om noget luftbårent, som har ramt brødet.

Da man via kundeklager fik nys om muggen, har Schulstad torsdag bedt butikkerne, der sælger produkterne, om at fjerne dem fra hylderne.

- Og hvis man (som forbruger red.) ligger inde med Skovmandsbrød eller Schwarzbrød, så vil jeg anbefale, at man lige skeler til datomærkningen eller tjekker det for mug, siger Tine Greve.

Hun opfordrer videre forbrugere til enten at kassere eller levere deres brød tilbage, såfremt bedst før-datoen er den 16. marts.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.