Samuelsen: Løkke kopierer socialdemokratisk overbudspolitik

LA-leder kritiserer Løkke for at svigte det borgerlige Danmark. LA går efter at fortsætte regeringssamarbejde.

LA-leder kritiserer Løkke for at svigte det borgerlige Danmark. LA går efter at fortsætte regeringssamarbejde.
Anders Samuelsen (LA) mener, at Løkke svigter det borgelige Danmark med sit velfærdsudspil. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Udenrigsminister og partileder Anders Samuelsen (LA) angriber statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for at svigte det borgerlige Danmark.

Det skriver Jyllands Posten.

Samuelsen mener, at Løkke med sit velfærdsløfte har kopieret Socialdemokratiets politik og "svigtet".

- Løkke svigter sit borgerligt-liberale lederskab, som Folketingets største borgerligt-liberale parti burde stå for, siger Anders Samuelsen.

Kritikken kommer, efter at Løkke i den første uge af valgkampen har præsenteret Venstres såkaldte "velfærdsløfte", der skal forbedre velfærden med 69 milliarder frem til 2025.

Løkkes løfte vil næsten tømme det økonomiske råderum, som politikerne kan prioritere frem til 2025.

Samuelsen mener, at det vil koste velstand og arbejdspladser for Danmark, når råderummet bliver brugt på at gøre den offentlige sektor større.

- Når man kører ren socialdemokratisk overbudspolitik, så ender vi i en krise i Danmark, siger Samuelsen til Jyllands Posten.

Anders Samuelsen fastholder over for avisen, at Liberal Alliance vil gå efter at fortsætte regeringssamarbejdet med Venstre efter valget.

Han understreger, at Løkke ikke vil komme igennem med sine løfter.

- Det bliver vores opgave at sørge for, at det ikke bliver virkelighed. Løkke kan ikke gennemføre det her, uden at vi er med på det.

Lars Løkke Rasmussen har ikke ønsket at svare på kritikken overfor Jyllands Posten.

Venstres fungerende politiske ordfører og innovationsminister, Sophie Løhde, afviser over for avisen, at Venstre er slået ind på en ny politisk kurs.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.