Samsung lover grøn energi på halvdelen af fabrikker om to år

Den asiatiske telefon- og it-producent Samsung fastsætter mål for vedvarende energi.

Den asiatiske telefon- og it-producent Samsung fastsætter mål for vedvarende energi.
- Samsungs meddelelse er et stort skridt frem mod en fremtid båret af bæredygtig energi, siger Greenpeace-chefen Jennifer Morgan om det sydkoreanske mål om ren energi i 2020. Foto: Kim Hong-ji/Reuters
Samsung Electronics, som er verdens største producent af smartphones, lover at omstille til udelukkende grøn energi i USA, Europa og Kina. Det skal være på plads inden udgangen af 2020. Knap halvdelen af selskabets fabrikker og kontorer er ifølge nyhedsbureauet AP dermed omfattet. Den sydkoreanske virksomhed følger teknologigiganten Apple, som har truffet samme beslutning om at bruge grøn energi.
Samsung Electronics, der er et datterselskab af Samsung, vil blandt andet installere 42.000 kvadratmeter solpaneler ved hovedkvarteret i Suwon. I Sydkorea er andelen af vedvarende energi blot seks procent. Resten af energibehovet dækkes af kul og atomkraft. Meddelelsen fra Samsung får i en pressemeddelelse ros af den internationale miljøorganisation Greenpeace. - Samsungs meddelelse er et stort skridt frem mod en fremtid båret af bæredygtig energi, siger Greenpeace-chefen Jennifer Morgan.17 af Samsungs 38 fabrikker ligger i USA, Europa og Kina. Der er langt til at nå målet, hvis man tager udgangspunkt i selskabets egne tal. Ifølge Greenpeace er Samsungs andel af vedvarende energi blot én procent. Miljøorganisationen opfordrer andre virksomheder til at følge i samme spor. /ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.