Royal Unibrew leverer rekordregnskab efter varm sommer

Bryggeriet bag blandt andet Ceres og Faxe Kondi solgte sidste år 10,8 millioner hektoliter drikkevarer.

Bryggeriet bag blandt andet Ceres og Faxe Kondi solgte sidste år 10,8 millioner hektoliter drikkevarer.
Royal Unibrew skruer op for optimismen efter rekordgodt regnskab. (Arkivfoto). Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

2018 blev et rigtigt godt år for Danmarks næststørste bryggerikoncern, Royal Unibrew.

Således præsterede bryggeriet at levere sit bedste resultat nogensinde. Det konstaterer bryggeriet, der onsdag har offentliggjort sit årsregnskab.

Årets omsætning voksede til knap 7,2 milliarder kroner fra cirka 6,4 milliarder året før, og overskuddet steg til 1,04 milliarder kroner fra 831 millioner. Det skriver Ritzau Finans.

- I 2018 har Royal Unibrew fortsat en solid udvikling i både nettoomsætning og i indtjening, og vi nåede vore bedste resultater nogensinde, skriver bryggeriet og topchefen, Hans Savonije, i regnskabet.

Den rekordvarme sommer har tilsyneladende haft en indvirkning på europæernes tørst efter bryggeriets mærker som Royal Beer, Ceres og Faxe Kondi.

- Vores resultater skyldes en solid organisk udvikling på tværs af markedet, de opkøb vi har foretaget gennem det seneste år samt en historisk varm sommer i Nordeuropa, konstateres det i regnskabet.

Af regnskabet fremgår det desuden, at bryggeriet sidste år solgte 10,8 millioner hektoliter mod 9,9 millioner året før.

Med det gode regnskab skruer bryggeriet samtidig op for forventningerne til den fremtidige udvikling.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.