Rasende superstjerner vil have rapper ud af svensk fængsel

En underskriftsindsamling skal hjælpe rapper ud af fængsel efter slagsmål.

En underskriftsindsamling skal hjælpe rapper ud af fængsel efter slagsmål.
A$AP Rocky blev anholdt i Stockholm. En video viser, hvordan han tæver en mand. Foto: David Mcnew/Ritzau Scanpix

I slutningen af juni optrådte den amerikanske rapper A$AP Rocky på Tinderbox i Odense, men få dage efter blev han anholdt for et voldsomt slagsmål i Stockholm.

Episoden har rapperen selv postet flere videoer af på Instagram, og her kan man se, at A$AP Rocky og hans crew bliver forfulgt af to unge mænd, som rapperens sikkerhedsvagt flere gange prøver at få til at gå, men til sidst ender det i håndgemæng.

Siden har rapperen, der står bag numre som "F**kin' Problems" og "Praise The Lord" siddet fængslet i Sverige, og hans manager, John Ehrmann, påstår, at det sker under fuldstændigt inhumane forhold.

Derfor har han startet en underskriftsindsamling for at få rapperen ud af det svenske fængsel.

Det har fået flere stjerner til at melde sig i koret for at få A$AP Rocky løsladt.

Blandt andet har Justin Bieber, Frank Ocean og Post Malone delt opslag på de sociale medier, hvor de udtrykker deres uforbeholdne støtte til rapperen og harme over det, han lige nu går igennem.

Samtidig melder rapstjerner som Tyler, The Creator og Schoolboy Q, at de har besøgt Sverige for sidste gang nogensinde.

Rapperens manager mener, at A$AP Rockys menneskerettigheder bliver krænket i fængslet. Han påstår blandt andet, at rapperen er i isolation døgnet rundt og lever under meget uhumske forhold.

I en artikel beskriver netmediet TMZ desuden, hvordan A$AP Rocky ifølge flere anonyme kilder holdes fanget i en celle, hvor han sover på en yogamåtte uden tæpper, at vandet er udrikkeligt, og maden er så uspiselig, at han kun fik et æble at spise om dagen i de første fem dage, han var fængslet.

Den indsatte i nabocellen skulle desuden være mentalt ustabil og kaste med afføring, som ikke bliver tørret op, rapporterer mediet.

Alle de påstande afviser Frederik Wallin, der er leder af Kronoberg fængslet. Til det svenske Aftonbladet fortæller han om ugens menu for de indsatte, der både indeholder varm pasta og rabarbertærte.

I første omgang er rapperen fængslet i to uger uden mulighed for at stille kaution, fordi der ifølge svenske myndigheder er risiko for, at rapperen vil flygte ud af landet.

En anmodning fra rapperens advokat til Sveriges Højesteret er blevet afvist.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.