R. Kelly skal forblive i fængsel afgør dommer

Den amerikanske sanger er for nylig blevet tiltalt for adskillige forhold. Blandt andet seksuelle overgreb.

Den amerikanske sanger er for nylig blevet tiltalt for adskillige forhold. Blandt andet seksuelle overgreb.
R. Kelly er tiltalt for i alt lovovertrædelser i flere amerikanske delstater. (Arkivfoto) Foto: Kamil Krzaczynski/Reuters

Den amerikanske R & B-sanger R. Kelly skal forblive varetægtsfængslet uden mulighed for kaution.

Det har en dommer i byen Chicago tirsdag afgjort, skriver nyhedsbureauet Reuters.

R. Kelly er anklaget for en række seksuelle overgreb mod blandt andet mindreårige.

Han nægter sig skyldig i alle anklager, og hans forsvarer mente, at han burde have mulighed for at blive løsladt mod kaution.

R. Kellys advokat Steve Greenberg argumenterede for kautionen med, at sangeren ingen penge havde og udelukkende opholdt sig i sin etværelseslejlighed i Trump Tower i Chicago.

Derfor var der ingen risiko for, at han ville forsøge at flygte, lød det fra advokaten.

Men den anmodning blev altså afvist af dommer Harry Leinenweber. Det skete med henvisning til, at retten ikke var overbevist om, at sangeren ikke ville begå nye lovovertrædelser, hvis han blev løsladt.

R. Kelly har flere sager kørende imod sig i forskellige delstater.

Ifølge mediet The New Yorker har anklagemyndigheden i delstaterne New York og Illinois tilsammen offentliggjort 18 tiltalepunkter mod sangeren.

Ud over sex med mindreårige anklages R. Kelly blandt andet også for, at han har betalt flere hundredtusinder dollar i bestikkelse til de berørte og deres pårørende for at få dem til at tie om de påståede overgreb.

Beskyldninger om seksuelle overgreb mod mindreårige har i flere årtier klæbet til den nu 52-årige sanger. I 1994 giftede han sig med den dengang 15-årige sanger ved navn Aaliyah.

I 2008 var R. Kelly for retten tiltalt for at have haft sex med en 13-årig, men sangeren blev frikendt.

I alle årene har den 52-årige konsekvent afvist alle beskyldningerne mod ham.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.