QUIZ: Test din viden om oscarshowet gennem tiderne

"Den Skyldige" er gået videre i kampen om en oscarnominering. Test din viden om det prestigefyldte show her.

"Den Skyldige" er gået videre i kampen om en oscarnominering. Test din viden om det prestigefyldte show her.
Den 24. februar 2019 bliver oscaruddelingen afholdt for 91. gang. Billedet her er fra 1998, hvor blandt andre (fra venstre) Kim Basinger, Robin Williams, Helen Hunt og Jack Nicholson alle vandt en statuette. Foto: Hector Mata/Ritzau Scanpix

Om godt to måneder løber oscaruddelingen af stablen for 91. gang. Test din viden om showet her:

1. Hvilket land har flest gange vundet i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film?

a) Sverige

b) Frankrig

c) Danmark

d) Italien

2. Hvilken skuespiller har vundet flest Oscars?

a) Daniel Day-Lewis

b) Meryl Streep

c) Jack Nicholson

d) Katharine Hepburn

3. Hvilken af disse instruktører vandt aldrig i kategorien bedste instruktør?

a) Billy Wilder

b) Alfred Hitchcock

c) Frank Capra

d) William Wyler

4. Hvem har tabt Oscars til Gene Hackman, Dustin Hoffman og Jack Nicholson?

a) George C. Scott

b) Al Pacino

c) Tom Hanks

d) Robert Duvall

5. Hvilken af disse film vandt ikke 11 Oscars?

a) "Ringenes Herre: Kongen vender tilbage" (2003)

b) "Titanic" (1997)

c) "Ben-Hur" (1959)

d) "West Side Story" (1962)

6. Hvem har flest gange vundet bedste instruktør?

a) Steven Spielberg

b) William Wyler

c) Frank Capra

d) John Ford

7. Hvilket år blev Academy Awards holdt første gang?

a) 1929

b) 1910

c) 1942

d) 1925

8. Hvem har flest gange været vært ved uddelingen?

a) Whoopi Goldberg

b) Bob Hope

c) Billy Crystal

d) Johnny Carson

9. Hvem har på tværs af alle kategorier vundet flest statuetter?

a) Katharine Hepburn

b) John Ford

c) Walt Disney

d) Jack Nicholson

10. Hvilken skuespiller har været nomineret flest gange?

a) Laurence Olivier

b) Al Pacino

c) Jack Nicholson

d) Spencer Tracy

11. Hvilken dansk film blev den første, der vandt en en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film?

a) "Hævnen"

b) "Pelle Erobreren"

c) "Babettes Gæstebud"

d) "Jagten"

12. Hvor mange danskere har vundet en Oscar for bedste kortfilm

a) En

b) To

c) Tre

d) Fire

Svar: 1:d, 2:d, 3:b, 4:b, 5:d, 6:d, 7:a, 8:b, 9:c, 10:c, 11:c, 12:d.

Kilder: The Telegraph, Worldhistoryproject.org, DFI.dk.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.