QUIZ: Er du Game of Thrones-ekspert?

Hvad hedder de ildspyende drager, og hvilke danskere har spillet med i "Game of Thrones"? Test din viden her.

Hvad hedder de ildspyende drager, og hvilke danskere har spillet med i "Game of Thrones"? Test din viden her.
Nikolaj Coster-Waldau er en blandt flere danske skuespillere, der er med i den yderst populære serie "Game of Thrones". Han spiller rollen som Jaime Lannister. Foto: Alberto Pizzoli/Ritzau Scanpix

Den ottende og sidste sæson af den yderst populære tv-serie "Game of Thrones" har natten til mandag fået premiere.

Herunder kan du teste din viden om serien.

Quizzen indeholder spoilere om handlingen i de første syv sæsoner.

1. Hvilken forfatter står bag "Game of Thrones"-universet?

a) J. R. R Tolkien.

b) Ken Follett.

c) George R.R. Martin.

2. Hvad hedder de tre drager, som Daenerys Targaryen får i første sæson?

a) Drogon, Rhaegal og Viserion.

b) Aerys, Rhaegar og Viserys.

c) Daenys, Dracarys og Drogo.

3. Hvor kommer karakteren Shae fra?

a) Lorath.

b) Braavos.

c) Volantis.

4. Hvordan bliver udtrykket Valar Morghulis typisk besvaret?

a) Valar Rohaenis.

b) Valar Dohaeris.

c) Valar Visaeris.

5. I det næstsidste afsnit af tredje sæson dør flere af seriens centrale karakterer. Det sker ved, hvad der bliver omtalt som "The Red Wedding". Hvad er selve titlen på afsnittet?

a) "Kissed by Fire".

b) "The Rains of Castamere".

c) "Walk of Punishment".

6. Hvilken af disse danske skuespillere har ikke spillet med i serien?

a) Frank Hvam.

b) Dar Salim.

c) Roland Møller.

7. Hvor mange forskellige skuespillere har spillet rollen som Gregor Clegane, der også går under navnet "The Mountain"?

a) 2

b) 3

c) 4

8. I hvilken by finder Daenerys Targaryen hæren ved navn "Unsullied".

a) Astapor.

b) Meereen.

c) Qarth.

9. Hvad kalder Arya Stark sit lille spidse sværd?

a) Pencil.

b) Stick.

c) Needle.

10. Hvad hedder den trone, som der er hård kamp om at sidde på?

a) Jerntronen.

b) Guldtronen.

c) Ildtronen.

Svar: 1:c, 2:a, 3:a, 4:b, 5:b, 6:c, 7:b, 8:a, 9:c, 10:a.

Kilder: The Guardian, Fandom.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.