Politiker truet med slagvåben foran gymnasium

Politikere fra Nye Borgerlige og Alternativet har været udsat for trusler på den københavnske vestegn.

Københavns Vestegns Politi har modtaget anmeldelser om trusler mod en folketingskandidat fra Alternativet i Rødovre samt en folketingskandidat fra Nye Borgerlige i Brøndby.

Det oplyser politiet.

Torsdag formiddag blev folketingskandidat fra Alternativet Anders Stjernholm truet, da han uddelte valgmateriale på Rødovre Gymnasium.

En mand, som folketingskandidaten beskriver som meget manisk og ophidset, dukkede op og begyndte at råbe ting efter Anders Stjernholm.

- Han løber efter mig med en totenschlæger (et slagvåben, red.). Lykkeligvis kommer der ansatte fra Rødovre Gymnasium ud på det her tidspunkt, siger folketingskandidaten, der ikke blev ramt af slagvåbnet.

Da Anders Stjernholm kom hjem efter valgkampen i Rødovre, valgte han at anmelde episoden til politiet.

Hans Blaaberg, der er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Brøndby, bekræfter, at også han har anmeldt en episode til politiet.

Han fortæller, at nogen smed valgplakater mod hans hoveddør onsdag aften, da han sad hjemme og arbejdede. Den ene havde der været ild, fortæller han.

- Der bliver kastet eller slået noget på ruden. Så forsvinder det, der er derude. Jeg tænker, at det er mærkeligt og går stille og roligt derud.

- Da jeg åbner døren, kan jeg se, at der ligger to af mine valgplakater. På den ene står der skrevet, at de håber, at jeg må dø. Den anden er der sat ild til, men ilden er gået ud af sig selv, fordi plastikken ikke kan brænde, siger Hans Blaaberg.

Politidirektør hos Københavns Vestegns Politi Kim Christiansen oplyser, at man ser med stor alvor på begge episoder.

- Det er i sig selv alvorligt, at nogen slår ud efter nogen med et slagvåben.

- Hvis det kan kædes sammen med valghandling, så gør det det bare ekstra alvorligt. Vi vil gøre, hvad vi kan for at efterforske det i bund, siger Kim Christiansen.

Københavns Vestegns Politi efterlyser vidner ved begge episoder.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.