Pilou Asbæk nyder sin iskolde Game of Thrones-karakter

Den danske stjerne nyder at fralægge sig rollen som den gode fyr, når han udforsker karakteren Euron Greyjoy.

Den danske stjerne nyder at fralægge sig rollen som den gode fyr, når han udforsker karakteren Euron Greyjoy.
Actor Pilou Asbaek poses as he arrives for the premiere of the film ''Ghost In The Shell'' in New York Foto: Reuters/Mike Segar
Der findes hensynsløshed og kynisme, og så er der den slags brutalitet, man kun ser i hitserien "Game of Thrones".


Serien, der har fået begejstrede fans til at tale om, at vinteren kommer, selv om kalenderen siger juli, er nået til sin syvende sæson, og her kommer fans til at se mere til karakteren Euron Greyjoy, der spilles af danske Pilou Asbæk.

- Jeg ser sæson seks som en introduktion til Greyjoy. Her i sæson syv får vi lov til at folde ham en lille smule mere ud. Men jeg aner ikke, hvor jeg ender henne, om jeg dør eller ej, siger Pilou Asbæk til Ritzau Fokus og fortsætter:

- Det vigtigste for mig i denne sæson var, at jeg ville prøve at have det sjovt i hver eneste scene. Det er ret svært at vise et nuanceret billede af en stjernepsykopat, men jeg prøver at gøre det så godt, som jeg overhovedet kan.

I sæson seks stiftede seerne af den populære serie bekendtskab med Euron Greyjoy, der blandt andet skubbede sin far ud fra en bro og kuppede søskendeparret Yara Greyjoy og Theon Greyjoy. Og Pilou Asbæk nyder, at han for en stund kan lægge rollen som en af de gode på hylden.

- Det er skidesjovt. Jeg lavede "Ghost in the Shell", hvor jeg var den her store, bløde mand, som er en kæmpe ved siden af Scarlett Johansson, og han var en good guy. Og så at komme tilbage og få lov til at lave "Game of Thrones", hvor min rolle er så defineret ond hele vejen igennem, er sjovt.

- Jeg synes jo, jeg har verdens sjoveste arbejde, hvor jeg får lov til at spille den gode, den onde og det midt imellem. Jeg får mulighederne for at prøve mig selv af, og det er jeg utrolig taknemmelig for, siger den 35-årige skuespiller.

Når han forlader Game of Thrones-settet, efterlader Pilou Asbæk dog også fuldstændig rollen som den kyniske Euron Greyjoy.

- For nogle år siden tog jeg måske rollen lidt mere med mig hjem, men det gør jeg ikke mere. Jeg er far og ægtemand, og når jeg forlader settet, så har jeg de kasketter på og ingen andre.

- Jeg er meget passioneret omkring mit arbejde, men jeg må ikke lade det påvirke mig for meget på den private front, for så får jeg et meget langt og måske lidt ulykkeligt liv, siger Pilou Asbæk.

Syvende sæson af "Game of Thrones" får premiere 17. juli på HBO Nordic.

/ritzau/FOKUS

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.