Nye Borgerlige-kandidat trækker sig: Var tavs om gammel dom

Martin Paetau er ikke længere folketingskandidat for Nye Borgerlige. Han fortalte ikke om en fængselsdom.

Folketingskandidat for Nye Borgerlige på Fyn Martin Paetau trækker sit kandidatur grundet en tidligere dom for røveriforsøg.

Det skriver flere medier.

- Der er en gammel bekendt, der har lagt et opslag op på Facebook, hvor han trækker fat i en fortid fra mine teenageår, hvor jeg lavede noget kriminelt, siger Martin Paetau til DR.

Søndag aften accepterede hovedbestyrelsen i partiet, at Martin Paetau trak sit folketingskandidatur, oplyser Berlingske.

Ifølge TV2/Fyn er Martin Paetau blevet bedt om selv at trække sig - ikke fordi han har en kriminel fortid, men fordi han ikke fortalte det til hovedbestyrelsen, da han stillede op.

Martin Paetau var oprindeligt medlem af Dansk Folkeparti, men skiftede for et par år siden til Nye Borgerlige.

Dommen for røveriforsøg er ifølge Paetau ti år gammel.

- Jeg har lavet et forsøg på røveri, da jeg var 17-18 år gammel. Det lyder voldsomt, men det, der skete, var, at vi gik ind og sagde: "Giv os pengene". Så sagde de: "Der er ikke nogen penge", og så løb vi igen.

- Det afsonede jeg tre måneder for, siger den nu forhenværende kandidat.

Mens Martin Paetau selv trækker sig, er flere medlemmer tidligere blevet ekskluderet fra Nye Borgerlige.

Det gælder Lars Kiil, der sammenlignede muslimer med kræft, Chang Claus Lembirk, der udtrykte forståelse for fire drenge, der i februar 2017 kastede en flaske brændende benzin på en dengang 16-årig klassekammerat med afghanske rødder, og Morten Johan Lintrup, der øjensynligt støttede tvangssterilisering af muslimske flygtninge i Bangladesh.

Chang Lembirk er nu folketingskandidat for Stram Kurs.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.