Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Nu starter optagelserne til verdens måske dyreste tv-serie

For to år siden blev det afsløret, at "Ringenes Herre" bliver til tv. Nu er holdet bag klar til at filme.

For to år siden blev det afsløret, at "Ringenes Herre" bliver til tv. Nu er holdet bag klar til at filme.
Først forlød det, at tv-serien ville centrere sig om Aragorns opvækst, men det er nu skudt ned. Viggo Mortensen havde rollen som Aragorn i filmene om "Ringenes Herre", men er ikke tiltænkt en rolle i tv-serien. Foto: Anthony Phelps/Reuters

Én milliard dollar - eller lige knap syv milliarder danske kroner.

Så mange penge er Amazon ifølge mediet Hollywood Reporter klar til at smide i puljen for at virkeliggøre ønsket om at lave en tv-serie, der er en såkaldt prequel til den voldsomt populære Ringenes Herre-trilogi.

For to år siden afslørede internetvirksomheden, at den havde sikret sig rettighederne til at lave serien.

Siden er der blevet arbejdet hårdt for at finde det rigtige sted og det rigtige cast til projektet, der vil foregå i det, forfatteren bag Ringenes Herre-bøgerne, J.R.R. Tolkien kalder Anden Tidsalder.

Nu beretter Amazon, at man har fundet en lokation. Serien vil blive skudt i New Zealand, hvor også Ringenes Herre-filmene i sin tid blev optaget.

Allerede nu er man i gang med såkaldt preproduktion i landet, og i løbet af de næste måneder vil man begynde optagelserne.

- Da vi søgte efter en lokation, hvor vi kunne bringe Midgårdens Anden Tidsalders forhistoriske skønhed til live, vidste vi, at vi skulle finde et sted med majestætiske, smukke kyster, skove og bjerge, som samtidig ville være et sted med filmset i verdensklasse, filmstudier og med dygtige og erfarne håndværkere og andre professionelle, siger showrunnere og executive producere J.D. Payne og Patrick McKay i en pressemeddelelse.

Prisen for rettighederne til serien beløb sig i en kvart million dollar, har Amazon bekræftet.

Men internetvirksomheden skulle altså være klar til at bruge et helt astronomisk beløb på at få realiseret projektet, der vil blive vist på Amazons streamingtjeneste Prime.

Med en milliard dollar på prisskiltet kan serien klatre til tops på listen over de dyreste i verden, skriver Hollywood Reporter.

Dog er der usikkerhed om, hvor mange afsnit der er tale om.

Mens nogle medier beretter, at der vil blive to sæsoner af tv-serien, mener andre, at der kan være tale om helt op til fem sæsoner plus en såkaldt spinoff.

En premieredato er endnu ikke afsløret.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.