Noma-direktør er stolt over to genvundne michelinstjerner

Noma-direktør er glad for, at Noma har fået to michelinstjerner. Men han kunne godt tænke sig en tredje.

Noma-direktør er glad for, at Noma har fået to michelinstjerner. Men han kunne godt tænke sig en tredje.
I 2018 genåbnede Noma for dørene med et nyt koncept, nye lokaler og en ny beliggenhed. Og her har restauranten altså genfundet sit høje niveau og dermed gjort sig fortjent til igen at have to michelinstjerner. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Noma har mandag aften modtaget to stjerner i Michelinguiden for de nordiske lande. Dermed er restauranten tilbage i det gode selskab, efter at den mistede sine to stjerner, da den i 2017 lukkede midlertidigt ned.Derfor er der også tilfredshed at spore hos Peter Kreiner, direktør i Noma, efter mandagens uddeling af stjerner, som foregik i Aarhus.- Vi har bygget en ny restaurant, så det er rigtigt dejligt at være tilbage med to stjerner. Vi er glade og stolte over det.- Det betyder, at der er andre end os selv, der synes, at det er godt, det vi laver. Det er professionelle folk, som bedømmer os. Og det betyder rigtig, rigtig meget, at de kommer og vurderer os på den her måde, siger Peter Kreiner.
I 2018 genåbnede Noma for dørene med et nyt koncept, nye lokaler og en ny beliggenhed - dog stadig i København. Og her har restauranten altså genfundet sit høje niveau og dermed gjort sig fortjent til igen at have to michelinstjerner.Før uddelingen blev der spekuleret i, om Noma kunne få hele tre stjerner. Men direktøren er ikke skuffet over, at det ikke blev til tre. - Jeg kunne godt tænke mig at få tre. Men jeg er også rigtig glad for de to. Det er en stor anerkendelse at få to stjerner, siger Peter Kreiner.Køkkenchef i Noma René Redzepi kunne ikke selv deltage i stjerneuddelingen. Han er nemlig på ferie i Mexico. Ifølge Peter Kreiner fulgte Redzepi, som også er medejer af Noma, med på et stream, så han er altså godt klar over, at han nu igen kan kalde sig køkkenchef på en restaurant med to michelinstjerner.Selv om det er "dejligt" med anerkendelse i form af michelinstjerner, er det imidlertid ikke jagten på den tredje, som Noma nu fokuserer på. Det understreger Peter Kreiner.- Jeg tror ikke på, at man kan sigte efter det. Det handler om at have glade gæster, og kaster det stjerner af sig, er det rigtigt dejligt, siger han.To stjerner betyder ifølge Michelin, at restauranten er en omvej værd. En stjerne betyder, at det er en rigtig god restaurant i sin kategori.I alt 28 restauranter i Danmark inklusive Færøerne får tilsammen 35 michelinstjerner i guiden. Det er en fremgang på to spisesteder og fire stjerner i forhold til den seneste udgave. /ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.