Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Nikolaj Coster-Waldau laver mad på dansk michelinrestaurant

Som forberedelse til sin rolle i "Smagen af sult" har den danske skuespiller været i praktik på Geranium.

Som forberedelse til sin rolle i "Smagen af sult" har den danske skuespiller været i praktik på Geranium.
Nikolaj Coster-Waldau er lige nu i fuld gang med optagelserne til den danske film "Smagen af sult". Han kan også ses i Jonas Alexander Arnbys "Selvmordsturisten". Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Som forberedelse til sin rolle i "Smagen af sult" har den danske skuespiller været i praktik på Geranium.
Nikolaj Coster-Waldau har været i praktik på den trestjernede danske michelinrestaurant Geranium i København for at forberede sig til sin rolle som stjernekok i filmen "Smagen af sult". Foto: Tine Harden/Free

Som skuespiller kræver det research at sætte sig ind i hovedet på sin karakter, og for Nikolaj Coster-Waldau har researchen til hans nyeste rolle blandt andet bestået i at skære kød, snitte grøntsager og begå sig i et køkken.

Som forberedelse til sin rolle i Christoffer Boes kommende kærlighedsdrama, "Smagen af sult", hvor han spiller en stjernekok på jagt efter en michelinstjerne, har Nikolaj Coster-Waldau nemlig været i praktik på Danmarks eneste trestjernede michelinrestaurant, Geranium i København.

Det skriver Have Kommunikation i en pressemeddelelse.

Under sin praktik har Nikolaj Coster-Waldau fulgt køkkenchef Rasmus Kofoed for at forstå, hvordan en stjernekok arbejder, og hvad det kræver at befinde sig i den gastronomiske superliga.

Og det har været en stor oplevelse for den danske skuespiller.

- At få lov til at følge Rasmus Kofoed en dag i hans restaurant var en stor oplevelse og meget værdifuld hjælp i forberedelsen til vores film, hvor jeg spiller en ambitiøs kok, der forsøger at balancere sine enorme professionelle ambitioner med lige så store ambitioner i privaten.

- Rasmus er toppen, og hans generøsitet og udholdenhed, når jeg stillede dumme spørgsmål er en pris værdig i sig selv. Og så var der jo maden. Den var genial, udtaler Nikolaj Coster-Waldau i pressemeddelelsen.

"Smagen af sult" er bare en af flere danske spillefilm, som Nikolaj Coster-Waldau medvirker i efter hans store succes i "Game of Thrones".

Han er lige nu aktuel i Jonas Alexander Arnbys "Selvmordsturisten" og har ligeledes en stor rolle i Ole Christian Madsens kommende drama om angrebet på Krudttønden i København.

"Smagen af sult" handler om parret Carsten og Maggi - en stjernekok og en antropolog med speciale i måltider - som er forældre til to børn og samtidig jagter en michelinstjerne til deres restaurant, Malus.

For køkkenchef og medejer af Geranium, Rasmus Kofoed, har det været en fornøjelse at have Nikolaj Coster-Waldau med i køkkenet.

- Han er passioneret, lærenem og nysgerrig. Han er en fantastisk skuespiller, og jeg er sikker på, at han kan leve sig naturligt ind i rollen. Jeg glæder mig meget til at se ham folde sig ud som kok, udtaler Rasmus Kofoed i pressemeddelelsen.

"Smagen af sult" er skrevet af Tobias Lindholm og Christoffer Boe.

Mens Nikolaj Coster-Waldau spiller stjernekokken Carsten, spiller Katrine Greis-Rosenthal, der i 2018 fik sit store gennembrud med rollen som rigmandsdatteren Jakobe Salomon i "Lykke-Per", rollen som Maggi.

Filmen forventes at få premiere 21. januar 2021.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.