Ni døde da bilist pløjede ind i fodgængere i Kina

Motivet er uklart bag et formodet angreb i Kina, hvor en mand kørte en bil ind i en menneskemængde.

Ni mennesker er døde og 46 kvæstet, efter en mand har kørt en bil ind i en menneskemængde i byen Hengdong i det centrale Kina.Det oplyser lokale myndigheder ifølge flere nyhedsbureauer.Tre af de tilskadekomne meldes alvorligt kvæstet, skriver nyhedsbureauet dpa.
Billeder delt på sociale medier viser en stor, rød personbil med en beskadiget kofanger. Andre og mere voldsomme billeder viser mennesker liggende kvæstet mellem udendørs borde på et torv i Hengdong.Det er ikke umiddelbart klart, om der er tale om terrorisme, eller hvad der er motivet bag det formodede angreb.Politiet har anholdt bilisten, som er en 54-årige mand, skriver Beijing Ungdomsavis, der er udgivet af kommunistpartiets ungdomsafdeling.Avisen skriver ifølge nyhedsbureauet AP, at manden tidligere har afsonet domme for blandt andet overfald og ildspåsættelse.Myndighederne i den kinesiske by oplyser, at de er i gang med at efterforske sagen, men oplyser ikke umiddelbart yderligere.Voldskriminalitet har været stigende i Kina i de seneste årtier. Tidligere har kinesisk politi beskyldt militante separatister for at stå bag lignende angreb.I 2013 pløjede en stor personbil ind i en menneskemængde foran Den Forbudte By i hovedstaden, Beijing. Fem mennesker blev dræbt, heriblandt de tre i bilen.Politiet lagde skylden for angrebet på militante uighurer, som er et muslimsk mindretal i Kina./ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.