New Yorks borgmester vil udfordre Donald Trump i 2020

Bill de Blasio tilslutter sig et bredt felt af politikere, der vil være Demokraternes præsidentkandidat.

Bill de Blasio tilslutter sig et bredt felt af politikere, der vil være Demokraternes præsidentkandidat.
I alt 24 personer ønsker at være Demokraternes præsidentkandidat. Den seneste i det store felt er Bill de Blasio (Arkivfoto). Foto: Jewel Samad/Ritzau Scanpix

New Yorks 58-årige borgmester, Bill de Blasio, ønsker at være Demokraternes præsidentkandidat ved USA's præsidentvalg i 2020.

Det oplyser han i en kampagnevideo.

Han tilslutter sig dermed et allerede stort felt af amerikanske politikere, der vil tage kampen op med USA's republikanske præsident, Donald Trump.

Ifølge AP ventes han at få svært ved at skille sig ud i det brede felt.

I hjembyen New York er der heller ikke stor opbakning til Bill de Blasios præsidentdrømme. En nylig meningsmåling viste således, at 76 procent af newyorkerne ikke synes, han bør gå efter præsidentposten.

Bill de Blasio har selv tidligere affejet de mindre prangende meningsmålinger.

Et af hans store valgløfter er at bekæmpe økonomisk ulighed. Et emne, som han selv mener, vil vinde genklang hos de amerikanske borgere.

- Folk i alle dele af landet oplever stilstand eller ligefrem tilbagegang. Samtidig bliver de rige rigere, siger Bill de Blasio.

Han lover samtidig at "konfrontere og stå op imod" Trump.

New York-borgmesteren har været en hård kritiker af Trump og blandt andet kritiseret præsidentens syn på klimaforandringer og migration.

I videoen, hvor Bill de Blasio annoncerer sit kandidatur, fremhæver han nogle af de ting, han har fået gennemført i New York. Det drejer sig blandt andet om en minimumsløn på 15 dollar og betalt sygefravær.

Bill de Blasio er gift med Chirlane McCray, der er sort og i årtier var erklæret homoseksuel.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er han populær blandt sorte vælgere, latinamerikanere er mere splittede om ham, mens hvide vælgere overvejende er imod ham.

Blandt kandidaterne til Demokraternes kandidatur er i forvejen tidligere vicepræsident Joe Biden og senatorerne Bernie Sanders og Kamala Harris.

/ritzau/AFP

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.