Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Mozambique bekræfter fem tilfælde af kolera efter cyklon

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er ved at sende 900.000 doser vaccine mod kolera til berørte områder.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er ved at sende 900.000 doser vaccine mod kolera til berørte områder.
Sundhedspersonale i Beira forbereder en klorblanding, som skal hindre spredning af vandbårne sygdomme som kolera. Foto: Mike Hutchings/Reuters

Den stærkt smitsomme sygdom kolera er bekræftet i havnebyen Beira i Mozambique.

Byen er stadig hårdt plaget, efter at orkanen Idai 14. marts med stor kraft ramte den centrale del af Mozambiques kyst ved Beira.

Også nabolandene Zimbabwe og Malawa blev hårdt ramt.

Verdenssundhedsorganisation (WHO) er ved at sende 900.000 doser vaccine mod kolera til de berørte områder, hvor flere end 700 mennesker meldes omkomne. Det er forventet, at vaccinerne ankommer senere i denne uge.

Onsdag er det bekræftet, at antallet af omkomne i Mozambique er steget til 468 personer.

En embedsmand fra Mozambiques sundhedsministerium, der bekræfter tilfældene af kolera, frygter, at sygdommen vil sprede sig.

- Når du har ét tilfælde, så er du nødt til at forvente flere tilfælde i området, siger Ussein Isse ifølge Reuters.

Læger uden Grænser frygter, at et forventet sygdomsudbrud de kommende dage vil koste mange liv.

Organisationen melder, at Beiras centrale hospital og alle byens sundhedsklinikker er ødelagt af cyklonen. Derudover har byens vandforsyning været hårdt ramt, så folk har drukket forurenet vand fra vandpytter og brønde.

Vandforsyningen er onsdag blevet genetableret, så der igen er adgang til rent drikkevand, melder børneorganisationen Unicef. Adgang til rent drikkevand er ifølge Unicef den bedste måde at undgå, at vandbårne sygdomme som kolera spreder sig.

Sundhedspersonale har foruden kolera andre sygdomme at forholde sig til. 2700 mennesker er ramt af akut vanddiarré som følge af det beskidte drikkevand.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.