Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

MobilePay lægger gebyr på nogle erhvervskunder

Erhvervsdrivende skal af med 588 kroner om året, hvis de vil bruge MobilePays Myshop-løsning.

Erhvervsdrivende skal af med 588 kroner om året, hvis de vil bruge MobilePays Myshop-løsning.
MobilePay er kommet med et nyt gebyr til nogle af sine erhvervskunder og varsler også, at andre i kundekredsen kan se frem til nye gebyrer. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tøjbutikker, blomsterhandlere og andre butikker, der benytter MobilePays Myshop-løsning skal fremover betale et nyt gebyr på 49 kroner om måneden til MobilePay. Det skriver Finans.

De fleste forbrugere vil kende Myshop-løsningerne som de femcifrede numre, som man taster ind, når man vil bruge MobilePay til at betale sine regninger ved kassen.

Det vil i første omgang være de 65.000 af MobilePays erhvervskunder, som har en Myshop-løsning, der skal betale gebyret.

Gebyret skal betales per CVR-nummer og ikke per butik. Derfor skal eksempelvis en kæde med fem butikker kun betale én gang. De 65.000 erhvervskunder udgør i alt 100.000 butikker i Danmark.

Der er i forvejen gebyr på hver transaktion, der betales gennem Myshop.

Andre butikker har MobilePay-terminaler, hvor man skal holde telefonen henover for at betale. De bliver ikke pålagt yderligere gebyrer i første omgang, men ifølge MobilePay er det på vej.

Til gengæld går de erhvervsdrivende, der har en MobilePay-løsning til en onlinebutik eller app, fri.

I alt er der omkring 130.000 butikker i Danmark med en af de tre MobilePay-løsninger.

Pressechef hos MobilePay Peter Kjærgaard oplyser til Ritzau, at der ikke er nogle planer om nye gebyrer til privatkunderne.

Til Finans siger han, at gebyret til erhvervskunderne skal hjælpe med at øge indtægterne for MobilePay. MobilePay leverede i 2018 et underskud på 92,9 millioner kroner.

- Vi har ikke en ambition om at give store overskud, men det er klart, at vi heller ikke har en ambition om at blive ved med at give forholdsvis pæne underskud, siger Peter Kjærgaard til Finans.

MobilePay er ejet af Danske Bank.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.