Markant billigere elbiler kan være på vej til danskerne

Ifølge en fortrolig plan kan det fra efteråret blive mange tusinde kroner billigere at købe en elbil.

Ifølge en fortrolig plan kan det fra efteråret blive mange tusinde kroner billigere at købe en elbil.
Ifølge Politiken arbejder regeringstoppen på en tilskudsordning, der skal få flere danskere til at købe elbiler. Foto: Thomas Lekfeldt/arkiv/Ritzau Scanpix
Regeringen barsler med flere måder, hvorpå det kan gøres billigere at vælge en miljøvenlig elbil frem for en bil, der kører på benzin eller diesel.Det skriver Politiken.Allerede til efteråret kan det blive mange tusinde kroner billigere at købe en elbil, når regeringen fremlægger en ny klimaplan. Det fremgår af dokumenter fra regeringens koordinationsudvalg, som avisen er i besiddelse af.
Det mest markante forslag er et nyt "direkte tilskud til køb af elbil". Som eksempel nævnes et tilskud på 50.000 kroner per bil, hvilket kan vare ved frem til 2021 eller indtil et salg på 10.000 elbiler, står der i regeringens notater.Det direkte tilskud vurderes at øge salget fra cirka 1000 elbiler om året til 3000. Hvis regeringen vælger den ordning, vil det koste statskassen 150 millioner kroner i alt.Desuden vil staten tabe penge, når de ekstra elbiler fortrænger et vist antal benzin- og dieseldrevne biler, fordi registreringsafgiften, ejerafgiften og brændstofafgiften er højere for de almindelige biler.I sidste ende vil det betyde tabte indtægter på i alt 300 millioner kroner.Tilskudsordningen minder om ordninger, der findes i Tyskland, Norge og Storbritannien. Her sælges markant flere elbiler end i Danmark.Det er ikke lykkedes Politiken at få en kommentar fra klimaminister Lars Christian Lilleholt (V). Men Venstres fungerende politiske ordfører, Karen Ellemann, mener, at det er "afgørende, at vi også får reduceret udledningen i transportsektoren."I forhold til det konkrete forslag om elbiler siger Karen Ellemann til Politiken, at hun endnu ikke kan fortælle om det præcise indhold af regeringens kommende klimaplan.Socialdemokratiet bakker op om forslaget, som finansordfører Benny Engelbrecht kalder for "sympatisk". Partiet lancerede selv i april en målsætning om, at Danmark skal have en halv million elbiler i 2025./ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.