Legendarisk James Bond-bil spækket med gadgets er solgt

En Aston Martin fra 1965 med fungerende sømkaster, røgslør og roterende nummerplader er blevet solgt i USA.

En Aston Martin fra 1965 med fungerende sømkaster, røgslør og roterende nummerplader er blevet solgt i USA.
Store dele af bilens ekstraudstyr kan styres fra et lille panel inde i bilen. Foto: Brendan Mcdermid/Reuters
En Aston Martin fra 1965 med fungerende sømkaster, røgslør og roterende nummerplader er blevet solgt i USA.
Bilen, der er blevet solgt ved en auktion i USA, er den dyreste James Bond-bil, der nogensinde er solgt, skriver CNN. Foto: Brendan Mcdermid/Reuters

En af James Bonds legendariske Aston Martin-biler er blevet solgt for 6,4 millioner dollar - 43 millioner kroner - ved en auktion i USA.

Det skriver det amerikanske medie CNN.

Der er tale om en sølvgrå sportsvogn, der er udstyret med en lang række gadgets og våben. Den kan blandt andet kaste søm på vejen, sprede røgslør, aktivere en skudsikker skærm og skifte nummerplader.

Det fungerer alt sammen, og bilen er godkendt til at køre på vejene.

Bilen blev oprindeligt lavet for at promovere James Bond-filmen "Thunderball" fra 1965. Den blev aldrig en del af selve filmen.

Identiteten på bilens nye ejer er ikke offentliggjort. Men ifølge CNN er auktionsprisen den højeste på en James Bond-bil nogensinde.

Det er i øvrigt også den dyreste Aston Martin DB5 af nogen slags, der nogensinde er solgt på en auktion. Det oplyser siden Hagerty, der følger priserne på veteranbiler, skriver CNN.

Aston Martin er den fiktive britiske agent James Bonds foretrukne bilmærke.

Agent 007's luksuriøse sportsvogn vakte for alvor opsigt i filmen "Goldfinger" fra 1964, der kom lige før "Thunderball".

En Aston Martin DB5 fra "Goldfinger" blev i 2010 solgt for 4,6 millioner dollar - i dag svarende til 27 millioner kroner.

Bilen var med i selve filmen, hvor den dog kun blev brugt til at køre i. En række gadgets blev installeret i bilen efterfølgende.

En anden Aston Martin DB5 fra James Bond-filmene blev i 1997 meldt stjålet, og den menes at være blevet ødelagt. Det skriver CNN.

James Bond har i perioder kørt i andre biler end Aston Martin. I de seneste film, hvor skuespilleren Daniel Craig portrætterer den britiske agent, er han dog tilbage i den ikoniske sportsvogn.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.