Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Leder af valgkommission i Moskva udsat for angreb

Maskeret mand brød ind hos leder af Ruslands valgkommission og gav hende gentagne gange stød med strømpistol.

Maskeret mand brød ind hos leder af Ruslands valgkommission og gav hende gentagne gange stød med strømpistol.
Demonstration i Moskva den 20. juli, efter at myndighederne havde afvist at lade en række uafhængige kandidater stille op ved et regionalvalg søndag. Foto: Maxim Zmeyev/Ritzau Scanpix

En maskeret mand brød tidligt fredag morgen ind hos Ella Pamfilova, som leder Ruslands centrale valgkommission.

Hun fik gentagne gange stød med en strømpistol, oplyser Ruslands ministerium for interne anliggender.

Angrebet sker, to dage før russerne går til regionalvalg - også i Moskva.

- Den maskerede overfaldsmand trængte ind gennem et vindue og nåede op på husets terrasse, hvor han gentagne gange anvendte en strømpistol mod Pamfilova og derpå flygtede, hedder det i meddelelsen fra ministeriet.

Indenrigsministeriets talskvinde, Irina Volk, siger til det russiske nyhedsbureau Tass, at huset ligger i byområdet Istra uden for Moskva.

Volk siger, at der er indledt en efterforskning af angrebet, hvor detektiver går efter at "få identificeret, lokaliseret og tilbageholdt de personer, der er involveret i angrebet".

Det regionale valg har udløst flere ugers demonstrationer i Moskva, efter Pamfilova og hendes kolleger afviste at registrere en række kandidater, som var for oppositionen.

Ifølge valgkommissionen havde de afviste kandidater ikke indsamlet tilstrækkeligt med gyldige underskrifter til at deltage i søndagens valg. De afviste kandidater afviser disse beskyldninger.

Russiske nyhedsbureauer skriver, at Pamfilova øjensynligt er uskadt efter angrebet, og at hun vil deltage i en konference i Moskva fredag.

Politiet har tidligere kortvarigt tilbageholdt over 2000 demonstranter efter en aktion rettet mod valgkommissionen.

/ritzau/Reuters

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.