Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Lars Ranthe om særlig rolle: Jeg følte mig eksplosiv og fri

Den danske skuespiller fremhæver teaterrollen som Wolf Günther som den bedste, han har spillet.

Den danske skuespiller fremhæver teaterrollen som Wolf Günther som den bedste, han har spillet.
Lars Ranthe slog for alvor igennem som skuespiller, da han i 2008 spillede den unge læge Jakob Sommer i DR's søndagsserie "Sommer". Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Lars Ranthe har de seneste år været en af landets mest anvendte skuespillere.

I 2018 havde han roller i intet mindre end syv tv-serier - heriblandt TV2's "Kriger", Viaplay-serien "Friheden" og TV2's "Badehotellet", som han har spillet med i siden første sæson løb over skærmen i 2013.

Men selv om Lars Ranthe primært har slået sine folder på film og tv, fremhæver han en rolle på teatret som den rolle, han er mest glad for at have lavet.

Hvilken rolle er din bedste?

- Det er rollen som Wolf Günther, Kristian von Hornsleths kunstmæcen, som jeg spillede i forestillingen "Udslet Hornsleth" på Teater V. Karakteren var en homoseksuel fyr, der var patetisk og konstant i sine følelsers vold. Han skreg og hylede, og det var en fest at lave.

Hvad var det fedeste ved rollen?

- I den rolle fik min kreativitet og min vilde, skøre side - som de færreste har set – lov til at gå op i en højere enhed. Det er en af de roller, hvor jeg har været allermest eksplosiv og fri og bare har givet fuldstændig los.

- Da jeg læste manuskriptet første gang, havde jeg en grovtegning af ham, og så satte jeg bare af til læseprøven, og så var han ligesom tegnet. Man kan ikke vide, hvornår de roller kommer. Nogle gange sidder den bare lige i røven.

- Jeg følte, at rollen satte mig fri. Som skuespiller er ens største drøm at blive fri for sig selv. At turde at være noget helt andet, tegne en ny måde at leve på og kontakte nye steder i sig selv - have nye følelser, turde at være modig, slippe sig selv og bare være i nuet. Det tillod den forestilling. Det var en stor kunstnerisk oplevelse.

Hvad var svært ved rollen?

- Der var ikke noget udfordrende ved rollen, det var bare ren ja. Men selvfølgelig var det en kraftpræstation at skulle spille rollen dag efter dag, men det er jo teatrets præmis, at man skal stå der og spille en landskamp hver aften.

Hvad har den betydet for din karriere?

- Jeg har lavet en del teater, men film og tv blev ligesom mit gebet, så rollen var ikke vigtig for min teaterkarriere, men det var en vigtig rolle for mig. Det er dejligt at kunne se tilbage på noget, hvor man har været fri og kreativ, og forhåbentlig har rollen også været fed for dem, der så stykket.

- Da vi lavede optagelser til Thomas Vinterbergs nye film, "Druk", var Kristian von Hornsleths søn med som runner, og han sagde, at det havde været en stor teateroplevelse for familien, og at de stadig snakker om den derhjemme. Det er jeg glad for, siger han.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.