Landbrug: Vi kæmper mod kvælstofudledning

Det tager tid at reducere kvælstofudledning.

Det fortæller formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild, efter at miljø- og fødevareminister Jakob-Ellemann Jensen (V) kritiserede landbruget for at nøle med indsatsen, der skal nedbringe udledningen.

Landbruget indvilgede i 2016 i at spare miljøet for 1451 ton kvælstof ved udgangen af 2018. Tal fra Miljø- og Fødevareministeriet viser, at besparelsen kun var 12 ton.

- Vi tager det her alvorligt, og vi gør alt, hvad vi kan, siger formanden.

Han mener, at tallene og kritikken giver et forsimplet billede.

I 2021 er målet, at kvælstofudledningen er begrænset med 2907 ton.

Formanden vil ikke love, at målet nås.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.