Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Labour-leder vil være neutral ved ny brexit-afstemning

Corbyn vil give de britiske vælgere et valg mellem at forblive i EU og at træde ud med en ny brexit-aftale.

Corbyn vil give de britiske vælgere et valg mellem at forblive i EU og at træde ud med en ny brexit-aftale.
Lederen af det britiske arbejderparti Labour, Jeremy Corbyn, siger, at han personligt vil være neutral ved en ny brexit-afstemning. Foto: Scott Heppell/Reuters

Lederen af det britiske arbejderparti Labour, Jeremy Corbyn, siger, at han personligt vil være neutral ved en ny brexit-afstemning.

Oppositionslederen har lovet at udskrive en ny EU-folkeafstemning, hvis han bliver premierminister efter valget i næste måned.

- Jeg vil indtage en neutral holdning, så jeg troværdigt kan gennemføre det resultat, der kommer ved folkeafstemningen, siger Corbyn til BBC.

Det britiske arbejderparti planlægger at genforhandle en aftale, som den siddende konservative regering under premierminister Boris Johnson har indgået med EU.

Corbyn vil give de britiske vælgere et valg mellem at forblive i EU og at træde ud med den lovede nye brexit-aftale, som ikke er forhandlet, og som måske ikke vil kunne opnås i Bruxelles.

- Det er det valg, som de britiske vælgere vil få af os inden for de kommende seks måneder, siger Labourlederen.

En del af Labours parlamentsmedlemmer siger, at de vil stemme mod deres eget partis aftale, da de ønsker at forblive i EU.

Det er første gang, at Corbyn, som altid har været EU-skeptiker, tilkendegiver, hvad han lægger mest vægt på i forbindelse med brexit i den igangværende valgkamp.

Krisen omkring brexit truer med at skade Labour ved valget, da der i partiets kernevælgere er flest, som stemte for at forlade EU ved folkeafstemningen i 2016.

Corbyns chancer for at komme til magten efter valget den 12. december kan afhænge af støtte fra Det Skotske Nationalparti, SNP, som måske ville kunne indgå i en koalition med Labour.

SNP's leder, Nicola Sturgeon, sagde under en BBC-debat op til weekenden, at endnu en folkeafstemning om skotsk uafhængighed af Storbritannien, vil være prisen for hendes støtte.

Skotland var senest i 2014 til folkeafstemning om uafhængighed fra Storbritannien. Dengang stemte 55 procent af skotterne imod.

/ritzau/AFP

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.