Kvinder og etniske minoriteter kæmper sig frem i Hollywood

Et stigende antal kvinder og etniske minoriteter får de vigtige roller i Hollywood-film, viser ny analyse.

Et stigende antal kvinder og etniske minoriteter får de vigtige roller i Hollywood-film, viser ny analyse.
"Black Panther" med blandt andet Michael B. Jordan i en af rollerne er nomineret til seks Oscar-statuetter. Foto: Monica Almeida/Reuters
2018 var et godt år for kvinder og etniske minoriteter i Hollywood. De har ikke været så stærkt repræsenteret i film, siden et amerikansk studie i 2007 begyndte at analysere de amerikanske films diversitet.Det skriver det britiske medie The Guardian. Analysen tager højde for de 100 bedst sælgende film, der hvert år bliver udgivet i USA.
I 2018 havde 40 af filmene en kvinde som hovedrolle eller birolle. Det er det højeste antal siden analysen så dagens lys i 2007. Tallet var 32 i 2017 og 33 i 2016. 28 skuespillere fra en etnisk minoritet fik i 2018 en hoved- eller birolle. Det er et betydeligt skridt op fra 21 året før. Professor Stacy Smith, der står bag analysen, mener, at det giver håb for en endnu højere grad af diversitet i fremtiden. - Selv om der stadig er en betydelig del at opnå endnu, repræsenterer det her et skridt i den rigtige retning. - 2018 giver håb for at filmindustrien handler og skaber film, der i højere grad reflekterer den verden, vi lever i, siger hun i analysen. Minoriteterne er generelt blevet langt mere inkluderet gennem de seneste år i Hollywood. En sort mand har haft hovedrollen i vinderen af en Oscar for bedste film i 2016 med "Moonlight" og i 2013 med "12 Years a Slave". Dette års Oscar-uddeling indebærer flere nominerede til årets film med en sort i en hovedrolle eller birolle. Både billetbaskeren "Black Panther", "BlacKkKlansman" og "Green Book" er med. Mahershala Ali, der spiller overfor Viggo Mortensen i "Green Book", er nomineret til prisen for årets mandlige birolle. Den mexicanske skuespillerinde Yalitza Aparicio er nomineret til årets kvindelige skuespiller i filmen "Roma". Filmen, der er instrueret af Alfonso Cuarón, er hendes debut. Analysen af Hollywood-filmene kommer fra tænketanken Annenberg Inclusion Initiative, der udspringer fra universitet USC Annenberg i Sydcalifornien./ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.