Kronprinsesse Mary: Stolt af at kunne promovere Danmark

Den danske kronprinsesse er blevet mødt med stor interesse i Texas, hvor hun har fortalt om danske styrker.

Den danske kronprinsesse er blevet mødt med stor interesse i Texas, hvor hun har fortalt om danske styrker.
Kronprinsesse Mary deltager og holder tale i forbindelse med en konference om dansk energi-innovation under CERAweek i Houston, Texas, onsdag den 13. marts 2019. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Hun var ganske lille, da hendes far, John Donaldson, tog et job i Houston og flyttede familien fra Tasmanien til Texas.

Men selv om kronprinsesse Mary ikke husker meget andet end jul, halloween og sin første skoledag på Clearlake Elementary School i Houston, så har hun alligevel nydt at være tilbage i delstaten, hvor hun tilbragte et år som barn.

I Texas har hun været med til at promovere Danmark og skabe forbindelser til USA i et fremstød, hvor hun både har sat fokus på danske kunstnere, der drømmer om at slå igennem i USA og fortalt om de mange vigtige tiltag, Danmark gør i forbindelse med blandt andet klimaforandringer, grøn energi og udfordringer i sundhedssektoren.

- Det har været nogle fantastiske dage her i Houston. Vi har fået lov at promovere nogle af de bedste udbud, vi kommer med fra Danmark indenfor energi og sundhed og kultur, siger kronprinsessen.

Hun føler, hun er blevet taget godt imod - ikke bare personligt, men også i kraft af den viden, hun og resten af delegationen af danskere har kunnet dele ud af.

- Texanerne er kendt for deres gæstfrihed, og den har vi fået meget af. Det er meget varme mennesker, siger kronprinsessen.

- Men jeg mener også, at vi er blevet mødt med stor interesse for, hvad vi kommer med i bagagen fra Danmark og alle de fantastiske innovationer og teknologier og kultur og kunst, vi har. Der har været stor interesse for videre samarbejder, så det er rigtig, rigtig positivt, siger hun.

Selv er hun stolt af det arbejde, der er blevet gjort i Texas, hvor hun både har besøgt festivalen South by South West (SXSW), holdt tale om grøn energi og besøgt et af verdens største hospitaler og fortalt om, hvordan det danske sundhedsvæsen arbejder.

- Der er selvfølgelig gjort et forarbejde med at matche vores kompetencer med de interesser og behov, der er, så det er med stolthed, at man kan være med til at fremme og oplyse om det, vi kan i Danmark, siger kronprinsesse Mary.

Hun håber, at hendes arbejde med fremstødet, der blev lanceret sidste år, kan skabe endnu flere broer mellem Danmark og USA.

- Jeg tror, det har været et meget succesfuldt fremstød, og nu er det op til generalkonsulen og ambassadøren og virksomheder at tage det næste skridt og sørge for, at de nye relationer bliver bygget på, og at dem, der eksisterer, bliver styrket, og at vi skaber nogle rigtig fantastiske samarbejder fremadrettet til gavn for begge vores lande, siger hun.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.