Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Konservative kritikere af Boris Johnson genopstiller ikke

Det tynder ud i Boris Johnsons kritikere fra egne rækker blandt kandidaterne til det kommende valg.

Det tynder ud i Boris Johnsons kritikere fra egne rækker blandt kandidaterne til det kommende valg.
Philip Hammond, der har været udenrigsminister og finansminister i Theresa Mays regeringer, er ikke på stemmesedlen ved valget til december. (Arkivfoto) Foto: Stringer/Reuters

En række konservative kritikere af den britiske premierminister, Boris Johnson, genopstiller ikke ved det kommende valg. Tirsdag har den måske mest prominente - tidligere finans- og udenrigsminister Philip Hammond - oplyst, at han også opgiver.

Philip Hammond, der indtil juli var en nøgleperson i den britiske regering som finansminister, har tirsdag meddelt på Twitter, at han ikke er på stemmesedlen, når briterne skal til valg 12. december.

- Det er med stor vemod, at jeg annoncerer min beslutning om ikke at genopstille som medlem af Underhuset for Runnymede og Weybridge ved det kommende valg, skriver Hammond.

Hammond var en af 21 konservative medlemmer af Underhuset, der i september stemte imod et forslag fra regeringen og dermed de facto umuliggjorde, at Storbritannien forlod EU uden en aftale 31. oktober.

Bagefter blev alle 21 smidt ud af partiets gruppe i Underhuset. Ti af kandidaterne er blevet taget til nåde - herunder tidligere premierminister Winston Churchills barnebarn Nicholas Soames.

For flere af de 21 er der dog et gennemgående tema for deres politiske fremtid.

Kun tre af dem genopstiller som kandidat for Det Konservative Parti.

11 af dem har besluttet, at de - uanset om de er blevet taget til nåde eller ej - ikke vil genopstille ved det kommende valg.

To af dem planlægger at opstille som uafhængige kandidater i deres kreds. To andre er skiftet til Liberaldemokraterne, hvor de ventes at stille op.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.