Konfrontation af angst og fordomme hitter ved Festugen

Aarhus Festuge slutter søndag. Festugen har overgået direktørens forventninger, hvor temaet var brobygning.

Aarhus Festuge slutter søndag. Festugen har overgået direktørens forventninger, hvor temaet var brobygning.
Thomas Helmig spillede til den uofficielle åbning af Aarhus Festuge. Han havde blandt andre Lis Sørensen med. Foto: Anita Graversen/arkiv/Ritzau Scanpix

Aarhus Festuge lakker mod enden, og søndag eftermiddag sættes der punktum for den 54. udgave af begivenheden.

Festugens tema er igen i år "Bridging" (brobygning, red.). I den forbindelse har arrangørerne foruden kunst og kultur haft fokus på følelser, fortæller Rikke Øxner, der er direktør for Aarhus Festuge.

- Vi har valgt at lave en række arrangementer, der går i kødet på nogle af de sværere ting i livet, som folk jo også har med sig, siger Rikke Øxner.

Direktøren fremhæver en forestilling, som hun kalder et moderne spøgelseshus.

- I midtbyen har vi haft en forestilling, der har ført folk gennem et univers, hvor man bliver konfronteret med sin angst og fordomme, der hedder "Phobiarama". Den er rigtig interessant.

Forestillingen har været udsolgt, og der har været kø hver dag, understreger hun.

Byfesten har i år været præget af godt vejr og glade mennesker, der har medvirket til, at de ti dage, som festugen strækker sig over, har overgået direktørens forventninger.

- Festugen har været helt fantastisk, siger Rikke Øxner og fortsætter:

- Vi har haft utrolig mange glade mennesker rundt i byen, der har været interesseret i at lege og gå med på den præmis, vi har opstillet.

Allerede torsdag den 30. august lød det uofficielle åbningsskud, da Thomas Helmig flankeret af blandt andre sønnen, Hugo Helmig, aarhusdrengen Thøger Dixgaard, Lis Sørensen og Gnags gik på scenen.

Når den sidste begivenhed er slut søndag, har de ti dage budt på mere end 1000 arrangementer fordelt på over 100 forskellige scener og steder.

- Vi har haft rigtig mange anmelderroste arrangementer både teaterforestillinger, koncerter og begivenheder. Vi har også været begunstiget af rigtig, rigtig godt vejr, fortæller hun.

Der er endnu ikke nogle præcise tal på, hvor mange besøgende der har været til festugen. Men Rikke Øxner regner med omkring en halv million gæster.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.