Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

King Diamond-bassisten Timi Hansen er død

Timi Hansen, der var bassist i de to metalbands Mercyful Fate og King Diamond, er død i en alder af 61 år.

Timi Hansen, der var bassist i de to metalbands Mercyful Fate og King Diamond, er død i en alder af 61 år.
King Diamond (billedet) udtrykker sorg over bassisten Timi Hansens død. De to spillede i 1980'erne sammen i de to bands Mercyful Fate og King Diamond. (Arkivfoto) Foto: AFP

Den danske bassist Timi Hansen er død af kræft, 61 år gammel.

Han var bassist i de to metalbands Mercyful Fate og King Diamond.

Det er sangeren King Diamond, hvis borgerlige navn er Kim Bendix Petersen, der på Facebook fortæller om dødsfaldet.

- Jeg har lige fundet ud af, at jeg har mistet en af mine kæreste venner, der har kæmpet med kræften i lang tid på ubeskrivelig tapper vis, skriver King Diamond.

- Han var ikke bare min værelseskammerat på de første Mercyful Fate-ture, men han var også min favoritbassist, skriver han.

Også Mercyful Fate-guitaristen Hank Shermann har kommenteret dødsfaldet.

- Kære Timi, hvil i fred, min ven. De mange oplevelser, vi havde sammen, vil blive husket med et smil, skriver han på Facebook.

Ifølge Ekstra Bladet fortalte Timi Hansen om sin kræftsygdom i august.

I samme ombæring meddelte han, at han ikke ville være med, når Mercyful Fate næste år genopstår og skal spille på musikfestivalen Copenhell på Amager.

Timi Hansen medvirkede på Mercyful Fates store udgivelser i 1980'erne.

Bandets klassiske lineup, der udgav studiealbummerne Melissa (1983) og Don't Break the Oath (1984), bestod foruden King Diamond, Hank Shermann og Timi Hansen af guitaristen Michael Denner og trommeslageren Kim Ruzz.

Bandet var inspirationskilde for flere metalbands, der senere blev meget succesfulde, ikke mindst Metallica og Slayer.

Efter Mercyful Fates opløsning i midten af 1980'erne var Timi Hansen og Michael Denner med, da King Diamond dannede et band i eget navn.

Timi Hansen medvirkede på bandets to første studiealbum, Fatal Portrait (1986) og klassikeren Abigail (1987), hvorefter han stoppede i bandet.

I begyndelsen af 1990'erne blev Mercyful Fate gendannet med fire af de fem medlemmer fra storhedstiden i 1980'erne, kun Kim Ruzz var ikke med.

Timi Hansen medvirkede på comebackalbummet In the Shadows fra 1993, inden han for anden gang trådte ud af bandet.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.