Kendt rapper aflyser koncert for at støtte kvinders rettigheder

Rapperen trækker sig fra koncert i Saudi-Arabien af hensyn til kvinders og homoseksuelles rettigheder.

Rapperen trækker sig fra koncert i Saudi-Arabien af hensyn til kvinders og homoseksuelles rettigheder.
Nicki Minaj er berømt og berygtet for sine udfordrende kostumer og provokerende sceneoptrædener. (Arkiv) Foto: Mario Anzuoni/Reuters

Det var meningen, at den amerikanske stjernerapper Nicki Minaj skulle optræde med sine pikante kostumer og sin provokerende attitude på den saudiarabiske musikfestival Jeddah World Fest i næste uge.

Men de saudiarabiske fans må vente med at få Minaj at se.

Rapperen har nemlig aflyst koncerten for at vise sin støtte til kvinders rettigheder og til hele LGBTQ-miljøet, skriver Reuters.

- Der er ikke noget, jeg hellere vil end at bringe mit show til Saudi-Arabien, men efter at have læst op på de her emner, mener jeg, at det er vigtigt, at jeg tydeligt viser min støtte til kvinders rettigheder, LGBTQ-miljøet og ytringsfriheden, udtaler rapperen ifølge Reuters.

Homoseksualitet er ulovligt i Saudi-Arabien, og organisationen Human Rights Foundation (HRF) opfordrede i sidste uge Minaj til at aflyse sin optræden.

Den ville nemlig stå i modsætning til hendes deltagelse i fejringen af Gay Pride Month i New York i juni.

Formanden for HRF, Thor Halvorssen, roser Nicki Minajs beslutning og kalder den "inspirerende og tankevækkende", skriver Reuters.

Thor Halvorssen håber samtidig, at Liam Payne, som er tidligere medlem af boybandet One Direction og også hovednavn på festivalen, vil følge Minajs eksempel og trække sig.

Da Nicki Minaj blev offentliggjort som hovednavn på den saudiarabiske festival, udtrykte flere saudiarabere glæde over besøg fra endnu en vestlig kunstner.

Musikere som Mariah Carey, dj'en Tiësto og Black Eyed Peas har tidligere spillet i Saudi-Arabien.

Andre saudiarabere blev irriterede over Nicki Minajs udfordrende og afslørende scenekostumer.

Kvinder i Saudi-Arabien er bundet til nogle meget konservative og strikse regler for påklædning.

Det forventes stadig, at Jeddah World Fest løber af stablen den 18. juli, selv om der efter Minajs aflysning kun er tre navne på plakaten, nemlig Liam Payne, dj'en Steve Aoki og dj-duoen R3wire + Varski.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.