Journal 64 og John Mogensen-film trak os i biografen i 2018

I 2018 var der næsten dobbelt så mange biografgængere, der så danske film, som i det foregående år.

I 2018 var der næsten dobbelt så mange biografgængere, der så danske film, som i det foregående år.
Filmen "Journal 64" med Fares Fares (tv.) og Nikolaj Lie Kaas i de bærende roller var den mest sete film i de danske biografer i 2018. (Arkivfoto) Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Danskerne var vilde med danske film i 2018.

"Journal 64", "Så længe jeg lever" og "Lykke Per" var de tre film, som flest danskere gik i biografen for at se i 2018.

Det fremgår af en fælles pressemeddelelse fra Foreningen af Filmudlejere i Danmark og brancheforeningen Danske Biografer.

Danske biograffilm tiltrak i alt 3.748.233 besøgende. Det er en stigning på 49,1 procent i forhold til 2017, når det gælder danske film.

Udviklingen glæder Kim Pedersen, der er formand for Danske Biografer.

- Det var befriende endelig at se dansk film vågne op til dåd og samtidig bekræfte danskernes store opbakning til film på modersmålet.

- Når blot dansk film tilbyder store, dyre film til danskerne, så stiller vi os i kø, siger han i meddelelsen.

Den samlede stigning var en anelse mere beskeden. I alt var der 12.984.790 besøgende i de danske biografer. Det er fire procent flere end i 2017.

Pixar-filmen "De Utrolige 2" var med 381.723 tilskuere den udenlandske film, som fik flest danskere til at søge ind i mørket foran lærredet.

Det var dog betydeligt færre end "Journal 64", der blev set i biografen af 765.111 personer.

Filmen er den fjerde i serien om Afdeling Q, hvor politifolkene Carl Mørck og Assad hjælper med at opklare forbrydelser. Filmene er baseret på forfatter Jussi Adler-Olsens bøger.

Listens nummer to, "Så længe jeg lever", handler om den afdøde sanger John Mogensen, der portrætteres af skuespilleren Rasmus Bjerg.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.