Japansk milliardær udvælges til første månerejse siden 1972

SpaceX vil sende private på rumrejser til Månen og Mars. Modehandler bliver den første, siger selskabet.

SpaceX vil sende private på rumrejser til Månen og Mars. Modehandler bliver den første, siger selskabet.
Stifteren af det private rumselskab SpaceX, Elon Musk (tv.), præsenterer på et pressemøde i Californien den japanske rigmand Yusaku Maezawa (th.). Foto: David Mcnew/Ritzau Scanpix

SpaceX, rumselskabet der ledes af bilvirksomheden Teslas stifter, Elon Musk, har udpeget den privatperson, som skal være med på en første rejse rundt om Månen.

Det bliver den japanske mangemilliardær og stifter af modevirksomheden Zozo, Yasaku Maezawa. Opsendelsen skal ifølge planen finde sted i 2023.

Sidst et rumfartøj var omkring Månen var i 1972.

42-årige Maezewa er en tidligere trommespiller i et punkband. Med opsendelsen vil den kommercielle rumfart træde ind i en ny æra.

- Han er en meget modig person ved at gøre det, siger Musk.

Maezawa siger, at han vil invitere seks til otte kunstnere med sig på turen.

- Jeg ønsker ikke at have en så fantastisk oplevelse helt alene, siger han.

Det er en ny udgave af Spacex' foreløbig vellykkede Falcon-raket, der skal gøre det muligt at sende passagerer til Månen og Mars, forklarer Musk.

Han har tidligere sagt, at han ville gå efter at have raketten klar i 2022 til en ubemandet flyvning til Mars og en tilsvarende bemandet flyvning i 2024. Men det er allerede kendt, at den tidsplan ikke kan holde.

Det afsløres ikke, hvor meget Maezawa betaler for sin rumrejse.

Andre der har skrevet sig på listen over en rumrejse med SpaceX, er skuespilleren Leonardo DiCaprio og popsangeren Justin Bieber.

Det russiske rumprogram har tidligere mod betaling taget privatpersoner med på rejse til Den Internationale Rumstation.

Den sidste rejse omkring Månen skete i forbindelse med afslutningen af det amerikanske Apollo-program.

Det var det program, som i 1969 for første gang gjorde det muligt for et menneske at træde ud på Månen.

/ritzau/Reuters

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.