Investorer elsker Pandoras spareplan: Aktiekursen tordner op

Ovenpå regnskabet for 2018 og en milliardstor spareplan har investorer fornyet tro på Pandora.

Ovenpå regnskabet for 2018 og en milliardstor spareplan har investorer fornyet tro på Pandora.
Pandora oplever tirsdag en af sine bedre dage på aktiemarkedet, efter et par år med dårlige nyheder. (arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Efter investorerne på Københavns Fondsbørs tirsdag morgen har haft mulighed for at se Pandoras helårsregnskab - og ikke mindst selskabets slankekur for næste år - igennem, er smykkevirksomhedens aktiekurs gået i vejret.

30 minutter efter handlen på Fondsbørsen blev sluppet løs er Pandora blevet omkring fire milliarder kroner mere værd, end da handlen lukkede mandag. Kursen på en Pandora-aktie er steget med omkring 13 procent.

Dermed er Pandoras markedsværdi omkring 35 milliarder.

Det er dog kun et plaster på såret efter en styrtblødning på aktiemarkedet i 2018.

Selv med tirsdagens stigning er Pandoras markedsværdi på aktiemarkedet faldet med omkring 39 milliarder kroner siden kalenderen for første gang skrev 2018.

Regnskabet indeholdt overraskende gode salgstal for den sidste del af 2018. Stemningen var ellers i bund, da smykkevirksomheden i november nedjusterede for anden gang på tre måneder.

Forventningerne til 2019 er selv med regnskabet for 2018 in mente ikke særligt lyse. Pandora forventer selv at sælge mindre i år end sidste år.

Regnskabet indeholder dog en plan for at øge indtægtssiden på langt sigt. Den plan indeholder også besparelser for milliarder af kroner.

I alt skal der spares 1,2 milliarder kroner. Det skal løslade 500 millioner kroner til at investere i projekter, der skal kaste nye indtægter af sig.

Det er tilsyneladende den plan, der får en god modtagelse på aktiemarkedet.

Ifølge aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen kæmper Pandora med kundernes forventninger om billige smykker.

- Forbrugerne har været vant til, at de på nogle tidspunkter af året har kunnet gå ned i deres lokale Pandora-butik og købe smykker på tilbud, siger han.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.