Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Ingen nybrud efter syv timers regeringsforhandlinger

Efter en lang søndags regeringsforhandlinger er der ingen større enighed blandt partierne, der peger på S.

Efter en lang søndags regeringsforhandlinger er der ingen større enighed blandt partierne, der peger på S.
De tre partier, der peger på Mette Frederiksen, forlod søndag forhandlingerne uden nybrud. De er alle klar til at forhandle videre mandag. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Søndagens forhandlinger mellem Socialdemokratiet og de tre partier, der peger på Mette Frederiksen som statsminister, er ikke endt med nogle større gennembrud.

Det fremgår af kommentarerne fra de tre partiledere, da de forlod Landstingssalen på Christiansborg, hvor forhandlingerne foregår.

- Der udestår stadig flere ting, som vi alle samme skal hjem nu og tænke lidt over. Ikke mindst den kongelige undersøger.

- På nogle områder er der et overblik over, hvad vi kan blive enige om. Men det nytter ikke noget, hvis ikke man er enige også de steder, hvor man står langt fra hinanden, siger politisk leder for Radikale Venstre Morten Østergaard på vej ud fra forhandlingerne.

En af de ting, hvor parterne står langt fra hinanden, er på økonomien. Her vil Radikale Venstre gerne lave yderligere reformer, der kan få flere ud på arbejdsmarkedet.

SF og Enhedslisten er dog bekymrede over, om mere arbejdskraft fra udlandet eller yderligere pres på arbejdsløse, vil have en social slagside.

- Det er ikke en hemmelighed, at vi er uenige om, hvordan vi skal skaffe hænderne til det løft af den offentlige sektor, der er brug for.

- Vi er ikke i mål med alle de udfordringer, siger formand for SF Pia Olsen Dyhr på vej ud af forhandlingerne, mens Enhedslistens politiske leder Pernille Skipper sagde:

- Vi har stadig den helt klare linje, at vi skal være sikre på, at når vi skaffer penge og personer til velfærden, så skal det ske på en socialt ansvarlig måde.

Forhandlingerne har nu varet i 18 dage. Og hvor længe de vil vare endnu bliver der ikke løftet noget slør for.

- Vi er stadig friske til at forhandle videre. Hvis vi kun havde stirret på hinanden, så havde det været anstrengt. Men det har vi jo ikke. Vi har diskuteret hinandens synspunkter og lyttet til hinanden, sagde Pia Olsen Dyhr mens Radikale Venstres Morten Østergaard sagde:

- Det afgørende er, om resultatet er værd at vente på. Nemlig at vi får et resultat, der giver danskerne tillid til retningen ind i 2020'erne.

- Jeg synes, at der er gode muligheder for at finde tilliden. Og jeg synes forhandlingerne i dag langt hen af vejen har været gode.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.