I aften kan Kim Bodnia hive britisk Bafta-pris hjem

Skuespiller Kim Bodnia er nomineret til årets Bafta TV Awards for sin rolle i thrillerserien "Killing Eve".

Skuespiller Kim Bodnia er nomineret til årets Bafta TV Awards for sin rolle i thrillerserien "Killing Eve".
Hvis alt går vel, kan Kim Bodnia hive den anerkendte Bafta-pris hjem søndag den 12. maj. Han er nomineret til den britiske tv-pris for sin rolle som skurken Konstantin Vasiliev i tv-serien "Killing Eve". Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix

Når det britiske prisshow Bafta TV Awards løber af stablen søndag aften, kan den danske skuespiller Kim Bodnia ende med en pris i hånden.

Han er blandt de nominerede i kategorien Bedste Mandlige Birolle. Det kunne BBC oplyse i marts i år.

Det er hans rolle i thrillerserien "Killing Eve", som i Danmark kan ses på HBO, der har indbragt ham nomineringen til den prestigefyldte tv-pris.

I serien spiller Bodnia Konstantin Vasiliev, som træner den kvindelige lejemorder Villanelle, der spilles af skuespillerinden Jodie Comer.

Serien handler om to kvinder, der står på hver sin side af loven. Seriens anden hovedrolle er besat af Greys hvide verden-stjernen Sandra Oh.

Med 14 nomineringer i alt er "Killing Eve" den tv-serie, der er nomineret flest gange til årets Bafta TV Awards.

Kim Bodnia fik sit danske gennembrud i 1990'erne i Ole Bornedals "Nattevagten" - en rolle, han fik en robertstatuette og en bodilnominering for.

Han satte for alvor trumf på med sin rolle som narkohandleren Frank i Nicolas Winding Refns "Pusher".

Han har også medvirket i filmen "Frygtelig lykkelig", som indbragte Bodnia en Bodil for Bedste Mandlige Birolle.

Internationalt brød han igennem som Martin Rohde i DR-dramaserien "Broen". Den rolle fik han en Robert for i 2014.

Prisshowet bliver holdt i Royal Festival Hall i London.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.